Колко струва да си честен в днешно време.

Аз от скоро се развивам в моята област (Motion Design). Нямам проблеми да взимам проекти и за минимално заплащане, защото бих искала да изградя хубаво портфолио. Обаче явно си е практика да ти се качват различни хора на главата, с нереални изисквания и минимално заплащане. Имам един въпрос, има ли в България услуга Escrow и практика ли е подобен метод да се използва от страните, с цел доверие (за първи проект)?
 
Аз от скоро се развивам в моята област (Motion Design). Нямам проблеми да взимам проекти и за минимално заплащане, защото бих искала да изградя хубаво портфолио. Обаче явно си е практика да ти се качват различни хора на главата, с нереални изисквания и минимално заплащане. Имам един въпрос, има ли в България услуга Escrow и практика ли е подобен метод да се използва от страните, с цел доверие (за първи проект)?
Много е трудно в днешно време, особено когато не оценяват честността ти.
Аз не съм freelancer, но доколкото разбирам, комуникацията с клиентите е нещо като пазарене. Някои са добри в това, други не, но не мисля че има нещо общо с честността. Просто трябва да се развивате в посока на изграждане и отстояване на лични граници и принципи по време на пазаренето.
 
@NO NAME
Не се притеснявай, GPT предполагам, че вече ги измества. Хората, ще плащат на НЕГО.
Много ми е интересно какви знания, ще попият фрилансърите в случай, че не им харесва платата. Е тук ми е интересно, какво ще кажеш.

Изрязаваш се наглед сложно, но е доста "елементарно" - тази тема не е от точка 1 до точка 2. Едно време имах един лаф - че няма невинни. В смисъл, че перфектни хора няма. И комуникацията не е между две точки. Сега, ти явно си останал недоволен от някой и от БТК.
Но ето ти го chatGPT. Обаче не бих ви пожелал успех с него.
 
Дефе, внимавай :) Дори ти не мож му удържа на темпото, с какъвто РАЗМАХ поства...
Сложни личности сте.
 
Коментирам заглавието, без да съм чел коментарите - да си честен е всичко. На нас затова не ни се получава като държава - защото има едно дребнаво, бай Ганьовско, тарикатско мислене, ако мога тук да спестя, ако мога оня да го метна, там да направя далавера и така нататък. Всички сериозни хора, с които работим - са честни и изключително коректни. Защото, ако не бяха, те нямаше да направят това, което са направили. Понеже, за да създадеш нещо голямо, ти е нужен екип и партньори, на които да можеш да разчиташ, и те на теб - а ако ги лъжеш и си боклук, и си помияр - не можеш да ги задържиш.

Няма сериозен човек, примерно експерт по нещо, който да иска да работи с такъв, който го лъже. Сериозният човек той си избира клиентите и партньорите, а не обратното.

Толкова по темата.
 
Ами приятел не е така. Не искам да споря, но след като искаш да си легален, а всички са нелегални как да стане това освен да работим с деца друго решение няма. И стига си писал глупости ами почни да учиш хората. Ти си един от тези, които говорят глупости. Аз лъжа, крада и мамя такива като теб наркомани Ви наричам - най-дребните наркомани. Тези, които живеят за пари за стотинки. Финикиици. Обаче дойде ли момента за деца с тях се държа добре и ги уча. Ти кво ще научиш децата да живеят за пари нали. Защото точно това си написал как трябва да работим за пари. Не, че всичко може да става на разменни начала. На мене ми подариха наскоро принтер за стотици левове само за това, че помогнах на приятел в нужда и закарахме до вторични суровини малко желязо. А ти искаш да работиме за този принтер един месец нали. Кажи истината спри да лъжеш. Аз намирам всичко лесно и бързо. Ти искаш да сме ти роби, е да ама няма да стане. Ние сме бунтовници срещу вашето подтисничество докато умрем ще се борим всеки ден всяка секунда всяка минута. Война за такива като теб докато се научат, че децата ми няма да живеят за пари ще се преборим с тази робия. И след като се правиш на голям мислител какво си измислил да си чувал за кола квижеща се от вятъра. Да знаеш какво е кинетика. Кво ми разправяш за далавери и селски номера. Думата далавера не искам да я има в речника на детето ми. Конкретизация на паричният поток да ти се намира из тъпата кратуна селска. Вземи прочети малко литература за нервните трансмитери и за енергията на търкането на мускулите, която хабя сега за да ти обеснявам, че си беден ментално. Валутната ти единица е 0. Айде отивай някъде да бачкаш яко докато ти налеем мозък в тъпата тиква на раменете, която грози цялото ти тяло. Даже и за плашило не ставаш. Погледни какво си написал и после помисли. Верно ли има интелигенци по умна от теб. И знаеща, че грешките, която е допуснала са за това за да не ги допусне следващото поколение. А ти какво пишеш само как да грешът децата нали ве ТИКВА. КАУН. ЧАО. БАУ. МЯУ.
 
Виждаш ли как истината ще ти спре всички потоци и приливи на енергения направо ходи си направиш лечение на аурата не знам дали такава машина си виждал някога въобще. И преди да пишеш внимавай срещу кой се изправяш. Да не ти се стори прекалено силен за менталният ти субективен социум.
 
Къде ти отиде анализа за ФриииииланSIR-a.., беше нещо уникално и мастерски разработено :) Малко ми липсва, да си призная, въпреки, че го намразих още на пръв поглед, което не означава, че не БЕ истината и действителността, макар и от погледа на един прост СЕЛЯК :love:
 

Горе