Колко струва печеливш сайт

xainov

Well-Known Member
Здравейте,
понеже на различни места пише различно нещо, та реших да постна една темичка и да си я следя.
Да кажем, че имам онлайн бизнес, който изкарва малко над 1000 лв месечно, да кажем, че доходите са постоянни и доказуеми.
Колко би струвал подобен сайт? Как се изчислява? На едно място казват приходите по 12, на друго - приходите по 18, на трето - приходите по 6. Кое е най-логично?

От: Колко струва печеливш сайт

Имаше подобна тема преди време, където се разискваше именно това - ТУК

Мерси за темата. В нея обаче предимно спорят, отколкото да дават приемри. Ето аз съм дал един пример, дайте и вие.

Напротив, в темата са ти отговорили повече от добре, прочети и ще добиеш представа, пак ще е относителна, но пък по-реалистична от 12х1000..

Всичко е много относително и зависи от един куп фактори. И в крайна сметка цената е толкова, колкото купувача е склонен да даде.

В един "реален" бизнес се очаква да си на печалба след третата година.
За сайт със стабилни доходи години наред:
3х12х1000

Най вече фактора е ти на колко си оценяваш сайта, труда който си свършил по него, разходите които си хвърлил! И ако можеш да гарантираш на купувача, че след 1 година ще си върне инвестицията и ще почне да печели то спокойно можеш да си търсиш 12х прихода, който вадиш!
Аз лично мога да посоча сайт, който прави по около 500-600 лева месечно и му търсят 1000 лева, но риск има защото не се знае другия месец ще продължи ли да вади същите пари. Знам и друг сайт, който прави по 100 лева месечно а му търсят 5 бона.... Както казаха колегите много е относително, но първо си сметни разход/ приход в сайта, труда и прочие, и ако можеш да гарантираш, че човека ще направи правилната инвестиция при закупуването му то според мен цената трябва да е 10 000 лева и нагоре :) Естествено и купувач ти трябва продажбата лесна!

Успех с продажбата!

Много зависи какъв е сайта, какъв е потенциала му в бъдеще и дали може да се заформи някаква марка около него. Лично аз не бих продал сайт за годишния му приход (ако е истински и постоянен), а ще търся повече. В крайна сметка всичко зависи от това дали си на зор да го продаваш, до колко е склонен да даде купувача и заслужава ли си цялото усилие :)

Горе