От: Колко струва уеб сайта ми
Човече, едно нещо важно ще ти кажа. Така е устроен интернет, че сайтове на нает или собствен сървър почти винаги работят на загуба (изключение - СВРЪХ големите). За да тръгнеш, първо трябва да си осигуриш посещаемост. Това трудно става, тъй като обикновени сайтове на безплатен хостинг с малко повече SEO напъни винаги ще са винаги преди теб, а рекламните кампании са много трудни за организиране, тъй като ефективността е проблемен фактор. И докато ти се мъчиш да правиш нещо по-голямо (все пак е на собствен сървър), много други играещи на дребно винаги ще са пред теб и за разлика от теб те ще работят на печалба, защото нямат твоите разходи. По мои наблюдение едни от най-посещаваните сайтове не са тези, които предлагат нещо реално, а тези които просто препращат към някой друг дето дава конкретното нещо (казано с други думи, живот на чужд гръб).
А относно питането за цена не поясни какво точно трябва да се оценява. Ако е софтуерът, то той до колкото разбирам е безплатен. Ако оценяваме домейнът, то той е прекалено нов за да има сериозна цена. Ако оценяваме съдържанието... Е, тук може да се отчете нещо като цена. Аз лично не мога да дам оценка, защото не мога да определя колко са уникални (редки в мрежата) тези клипове. И все пак за съдържание от този тип не би се дало много пари. Последния компонент за формирането на цената, който разглеждам, е сървъра. Ако е твой, то той би струвал от няколко стотин лева до няколко хиляди (средно стабилен сървър 800-1500лв).
И все пак си мисля, че трудно някой ще се набута да купи сайт без кой знае каква посещаемост и особено като се добави това, че иска толкова пари за подръжка.