Беджев Стил
Well-Known Member
Въпрос към знаещите от човек, който нищо не разбира от това .
Въпрос към знаещите от човек, който нищо не разбира от това .
Защо таблиците да пречат? До скоро някои оптимизатори уникализираха текстовете като ги вкарваха в няколко таблици и добавяха различни символи(интервали, точка и запетая, две точки...), за да разделят всеки пасаж. Разбира се за ботовете има някаква уникалност по този начин, но е минимална. В момента обаче не мисля, че има ефект, след като дори спинвани текстове различават
Защото това е легенда, която се носи от много време, че видиш ли бота не индексирал съдържанието на таблиците. Нещо като "бате гледал един как го яде и каза, че било вкусно".
Чели, недочели и разни индийски блогове и си го преразказват. Преди половин година имахме спор с един колега по темата.
Накрая му показах мой сайт, където прекрасно беше индексирано съдържанието на таблиците при това, че реално контента не се вижда при отваряне, а със скрипт при клик на юзъра.
Ботовете отдавна индексират и джава скриптовете, нормално е да го е индексирал
Ма това серионо ли?Колко таблиците пречат на SEO ?
Малко поглед в бъдещето от мен - как си правите ринспонсив таблиците? Че нали лека по лека започна да се набляга на мобилното?
таблиците могат да са респонив с width в %. Но ще имат същия лейаут за десктоп, като и за мобилен. Там можеш да криеш колони за мобиен, което не е най-доброто решение, но върши работа, ако нямаш друг избор. Това отговор на въпроса ти. Но иначе всеки нормален човек си го стайлва с някъв грид и css. При положение, че има bootstrap, foundation, skeleton и още 15 фреймуърка минимум, не знам за кво ги ползваш тия таблици.