От: Колко трафик харчи сайт за видео клипове
Да не забравяме само,че трябва да има и кой да добавя клипове,така,че за начало е добре да се почне с ембдед клипове
Това е лесно. Едно PhpMelody и автоматично ти добавя от тубата, пък и от други сайтове вграждането става по-лесно. С леко дооправяне - идеално. Но най-добре да се качват в собствен профил, защото ще има все изтрити и двойна работа се получава. Тоест, тегли се с тул (има и онлайн) клипа, качва се в тубата или вбокса, или друг сайт, който се поддържа от съответния скрипт/цмс, след което се embed-ва. Обаче работата става тройна. И още по-тройна, ако ти прецакат профила и трябва наново да търсиш, теглиш и качваш клиповете.
Най-хубавото на тази cms--ка е, че по всяко време може да се проверява кои клипове работят и кои не, но трябва да е платена версията, защото "чопсаните" започват да издават багажа след някой-друг ъпдейт от създателите и функциите спират малко по малко.
Та мисълта ми е, че дори и клиповете да се вграждат от различни профили и различни сайтове, то тула за проверка на неработещи клипове, веднага ще ги изкара на показ и ще ги сортира, така че "баш админа" да може да ги редактира, а това става само с няколко клика.
Пример: влизаш в тубата, намираш същия клип, делийтваш неработещия, копи-пействаш новия линк, даваш сейв и реди. Чистичък и новичък. Пък другия вариант е просто да се замени линка или embed-кода с неработещия.
На принципа на публикация в уордпреса. При нея даваш "едит" сменяш текста "за кайсиите" с този "за прасковите" и линка се запазва (това от гледна точка на сео е по-добрия вариант). Та така и при клипа. И хубавото тук е, няма текст, а просто видео и евентуално текст (ако сте въвели), но той си се запазва.
Та ето един бърз, лесен и евтин начин, с който може да се направи голям видео портал.
Преди време май имах някакви теми дето ме питаха "какъв е смисала да вграждаш клипове, след като ми е по-лесно да вляза в тубата и да си потърся". Да, ама в тубата няма всичко. Във вбокса също и във вимеото, и в още 50 сайта. А ако въпросния видеосайт се превърне в един видео портал, обединяващ различни клипчета, от различни сайтове, тогава си струва. Кое е по-лесно? Да ровиш в 20 отделни сайта или в 1, където може да намериш всичко? - това беше малко отклонение от темата, но да се аргументирам все пак за въпросното "вграждане".
Естествено, най-добрия вариант си е собствени сървъри, но иска много "пара".
П.П.: Този ми пост ме вдъхнови да напиша тема "Как се прави евтин видео сайт".