Мисля че зависи от нишата и от това какви позиции се стремиме да достигнеме. Но за някои на два дена за по затвърдени сайтове - веднъж на 4 дена. А за по-останали на седмица. Но бота го цени това, така разбира че сайта е поддържан и е сериозен информатор в нишата.
Съгласен съм с теб Blinky! Зависи много и от конкуренцията ако сайт А е подобен на сайт Б, но в седмицата сайтът А се обновява веднъж, а сайтът Б всеки ден, според вас къде ще предпочетът да влезнат обикновенните потребители (без да засягаме темата за ботовете). Представете си сега ако не са само А и Б, а има от В до Я примерно... то в такъв случай ако вие сте собственика на сайта А ще се радвате единствено на заблудени потребители които попадат в сайта ви случайно.
Иначе друг е въпроса че има и сайтове, които не се обновяват, но това не им пречи да са в топ класациите. Колкото по-силна е конкуренцията, толкова по-често трябва да се играе и с контента. Примерно за един сайт се старая да излезе на добри позиции и това ми отваря работа всеки 2 дена да прибавям по нещо ново.
А за друг - не толкова силна конкуренция и целящ не толкова топ позиции за главни ключови думи, колкото за малки ключови думи - но много. И това е добра алтернатива да се прави контент и след намирането му съответната страница да излиза за дадената думичка. Някой ще кажат да ама това са по-малко от 5 юника. Да но умножено по 100 си става серизно.
обикновено гледам той сам да се обновява
иначе зависи от темата
търсачките, доколкото знам, няма да ти се разсърдят ако добавяш нови страници дори по-често от веднъж на ден, но това трябва да се прави чак след като сайтът събере достатъчно trustRank или там както му викат