Не, не разбирай.
1. Защо им е да ползват custom-решения, след като има готови специализирани такива?
2. Вече посочих в друга тема, че аз досега не съм видял предприемачи в този форум. А това, че вторият закон на strana за онлайн-предприемачеството (Броят на предприемачите в даден форум е обратно пропорционален на ползващите WP) може да просто е съвпадение
3. WP издържа на повече натоварване само при наличието на добри програмисти и мощни сървъри. Повечето предприемачи не са програмисти, а да наемат за постоянно такъв им бърка не само в бюджета, но и в навременния контрол върху проектите. Затова предпочитат или готов специализиран скрипт или CMS с подобни опции като Drupal или Joomla (което пък съответства на първия закон на strana за онлайн-предприемачеството: "WP не е CMS, а блог-платформа"
P.S.
а) аз имам само 1 WP и го ползвам само, за да следя новостите в развитието на платформата.
б) сателити не ползвам от началото на 2011, а тези, които тогава бяха сателити, в момента са с над милион дописки, което затруднява всеки WP без програмист, денонощно бдящ над него.
в) контролирам над 1500 сайта, повечето от които са мои, а не на клиенти. Логично е, че да се справя с такъв брой повечето от тях работят на автоматик. Съответно, чрез WP трудно се управлява това (или поне аз не съм намерил подходящ начин), а и предпочитам да ползвам само една определена CMS, като дори шаблоните не са ми различни за всички сайтове с цел да улесня управлението им.