BullBlogger
New Member
Редовно някой изпищява за окрадено съдържание. Наистина е много гадно най-нагло да ти копират съдържанието. С всяко повдигане на темата или с обсъждането на нов случай се каня да проуча по-подробно въпроса и от няколко месеца подхвърлям разни недовършени статии по въпроса.
Едва ли на всеки му се четат пълните статии за това в резюме
Копирането на съдържание е престъпление по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. Наказанието е дефинирано в чл. 172а на Наказателния кодекс на Република България и вкратце е: лишаване от свобода до пет години и глоба до пет хиляди лева. Ако на някой понятието "лишаване от свобода" нищо не му говори ще поясня - влиза се в затвора, кауша, пандиза, зад решетките, панделата, на топло, дранголника, тъмницата, ареста, зандана, тюрмата, клетката, а може и с по-фолклорните - да ти пуснат резето, да ти лопнат мандалото, да ти отпушат клапана, да ти разширят шибъра.****************
За сега пускам три статии и в близките дни планирам още две по темата. Ако някой има мерак да чете ето линкове към трите публикувани статии - ако някой друг има претенции за линковете и смята, че си правя сео: използвайте бутона за рипорт на поста и го пратете на админите, а не пишете безсмислени коментари долу - аз използвам триъгълния бутон при всеки удобен случай.
Копирането на съдържание е престъпление
Крадат съдържание от мен. Какво да правя?
Обвиняват ме в кражба на съдържание ще лежа ли?
Това е до момента
Една от следващите теми ще бъде как да се предпазим от кражба на съдържание, всякакъв род предложения в коментарите в темата са добре дошли. Ако някой се свени да пише тук може да коментира и в блога, но мисля, че ще е по-конструктивно ако предложенията се обсъждат тук във форума.
Надявам се на смислени коментари и градивна дискусия, защото всички страдаме от този проблем, а българския интернет ще бъде такъв какъвто ние си го направим.
източник на изображението: http://www.clipartpal.com/clipart_pd/holiday/halloween/halloweencoloringpages_10177.html