Копиране на текст в pdf файл

wood

Well-Known Member
Имам един pdf файл с текст, но изглежда е заключен защото чета текста но не мога да копирам текста. Как мога да копирам текста от такъв файл.
Иначе селектирам текста, но не ми дава да го копирам. Има на файла катинарче и пише че този файл е защитен срещу копиране или променяне.

От: Копиране на текст в pdf файл

Има софтуер, с който се премахва защитата, но е платен.

Е на мен ми трябва някоя фрии програмка, имам един файл само.

Ако не си успял - прати файла да го тествам....

Прочети го с OCR програма.
Ако случайно запецне следва негърското решение: скрийншот -> OCR.

Ако не си успял - прати файла да го тествам....

Свалих си Simpo PDF to Word с лицензен код и всичко е наред. Конвертира ми файла от пдф в уорлд, супер доволен. Ако на някой му трябва тази програмка, да ми пише на ЛС.

На мен също ми се наложи да използвам подобна услуга. Със Симпо-то нещо не се разбрахме с трайъл версията, но пък намерих доста добро онлайн решение.

pdftoword .com

Дори изображенията ги трансформира в самостоятелни елементи в уорд документа. Останах доста доволен.

Недостатък, е че типично за българин имам 1 на ум къде отива мейла ми, дали някой не ми е запазил документа някъде за нещо и дали рар-а, който ми пратиха е бил съвсем чист.
Ако не ви тормозят подобни мисли - препоръчвам.

Аз ползвам FineReader. Преобразува документа в снимки, от които извлича текста и се запазва с формат по избор, след което документа вече е редактируем, с работещо поле за търсене и може да се маркира и копира текста..

Горе