Крушан.bg - SEO на brand и keyword

pa_lta

Well-Known Member
Добре сега, за нов проект: последно всички започваме /някои сигурно по-скоро продължават :wink:/ да оптимизираме за бранда ни, а не за ключовите думи свързани с него, нали? Освен ако не са по-малко използвани синоними на популярните ключови думи, тогава не е лошо да натиснем и тях, но до колко 10-20% в анкора???!
Основния въпрос ми е- ключова дума като част от името на бранда и сайта, с разлика от една буква, как е - супер или не точно?
Пример фирмата се казва КРУШАН ООД, съответно сайта КРУШАН.bg и/или KRUSHAN.BG, а ключовата дума на която най-много държим е.../сигурно никой не се е сетил:wink:/ круша. И подвъпрос: дали чичо Гугъл няма да ни се сърди за това!???
П.П. Говоря за сайт жадуващ български пациенти и продаващ... мдааа, :clap: точно така - круши :)
П.П.2. Пресничък съм още във форума и в тематиката:oops:, ако може по снизходително, моля!

От: Крушан.bg - SEO на brand и keyword

За анкърите: в началото 10-15% exact match, 20-30 (partial match / long tail), останалото: бранд, голи урл-та и generic анкъри, а като стигнеш първа страница, свали exact match-a под 10%.

За бранда: конкретният пример с крушан на мен ми харесва доста, а от значение дали ще ти се разсърди г. или не е това как ще си направиш линк билдинг кампанията: т.е. отново разпределението на анкърите от входящите ти връзки.

Някой друг да нарисува мнението си по въпроса?
Колкото повече си мисля, толкова повече ме съмнява дали тактиката с крушаН.бг би имала изобщо успех :cry:
Да Чичо Гошо наистина маркира/припознава думи с еднакви корени на търсената дума в домейна и/или url-то, но май само когато те са реални съществуващи такива!
А за крушаН?!?!?!? Някой идва ли му на ум някакъв конкретен пример за припознат подобен домейн???
BTW примера е супер хипотетичен- сега да не наскачат, някои колеги да регистрират крушан.bg и krushan.bg и да чакате да приплача да ги купувам 8)

Регистрирай. Става за бранд дори и само със една допълнителна буква. Обаче имай предвид, че бранда трябва да се гради. Факта,че не ползваш обща дума, ами уникално име не означава, че домейна става бранд. Иска се яка популяризация чрез различни канали, за да може гугъл да го възприеме като бранд. Първо си позиционирай бранда - това е лесно. После трябва да накараш потребителите да говорят за него и да го търсят в гугле. Това е трудното. :)

Фифи, благодаря, че взе отношение.
Първо си позиционирай бранда - това е лесно.)
Под позиционирай какво точно имаш предвид? Рег в дирки?

Регистрирай. Става за бранд дори и само със една допълнителна буква
- че става за бранд, става- въпроса е дали Гуги би припознал КРУША-та в името на сайта?
Ако можеш да подкрепиш с поне един пример, ще почерпя! /наистина :roll:/ А за останалата част от мнението ти- съм повече от съгласен!

Последно редактирано:

Под позиционирай какво точно имаш предвид? Рег в дирки?

Имам предвид да класираш сайта в Google по "бранда", в случая крушан примерно. Също така, това не е трудно, защото дадената дума/бранд е с ниска конкуренция, съответно лесно би било да я класираш. Въпроса е, че дори и да класираш това е само първата стъпка към създаването на бранд. Тоест, трябва да ангажираш аудиторията, да накараш хората да търсят по тази дума, да говорят, да коментират "вмятайки" някъде думата. Това вече е доста трудничко, но не е непостижимо.

- че става за бранд, става- въпроса е дали Гуги би припознал КРУША-та в името на сайта?

Може би може, но след като наложиш бранда, след това по-лесно ще си позиционираш ключовата дума.

Ако можеш да подкрепиш с поне един пример, ще почерпя!

Да, мога. Типичен пример за бранд е Sportal. Хората знаят това име (имам предвид таргет аудиторията, от която се интересуват). Когато изпишеш думата в Google, първият резултат е техния сайт, а когато започнеш да изписваш думата, нали знаеш, че се появяват suggest предложение, еми, там се появява и sportal. Бранда съдържа в себе си ключовата дума "sport". Я потърси в Google и виж кой се класира първи.

Горе