Къде е слабото място на тази идея?

mantaman

Well-Known Member
Идеята ми е да платя на някой да ми направи нещо подобно на ботовете на търсачките които обикалят сайтовете но единствената информация която да събират да е например само домейна на сайта след което да може да подреди всички намерени домейни по азбучен ред за различните тлд-та
Ясно ми е че сайтовете към които няма линкове няма да попаднат в каталога, но мен по скоро ме интересува каква пречка би възникнала за осъществяването на такава идея.
- Ще е необходим мощен сървър
- Ще е необходимо много дисково пространство
- Ще е необходим много бандуйч трафик
- Ще е необходимо много време за да се обиколи всичко \месеци години\
Може би пропускам нещо а ако няма пречка такова нещо да се осъществи който мисли че може да го направи да ми пише на ЛС

От: Къде е слабото място на тази идея?

В смисъл по кл думи?
Няма нужда някой да ти пише бот - купи си scrapebox

Какъв обем домейни ти трябват?

Не просто каталог в който като обиколят ботовете да систематизират например инфото по следният начин - за .сом са открити следните сайтове - и следват сайтовете по азбучен ред - след това за .инфо са намерени следните сайтове и следват по азбучен ред и тн. за всички

Това ми се вижда елементарно, няма да ти трябва кой знае какъв сървър и трафик няма да хаби много. Щом ще се записват само домейните, това нищо не е като цяло. Според мен е доста лесно да се направи и почти всеки програмист ще го спретне набързо. Един cron се пуска от време на време и това е, може и да се раздели на няколко.

Сори - не схванах, че ти искаш постоянно да се прави това. А, ако не е нахално да попитам, какво смяташ да правиш с тая гигантска база данни от домейни?

Идеята е да може да подсказва различни хубави домейни за различните тлд - по ключови думи

Тук създадох блог, в който написах първото си мнение. Искам само да кажа, че не всичко което е написано за OSSq е истина, а също така, че не всичко,написано в диска, е лъжа :) Но за това мааалко по подробно, че ме заболяха пръстите :) на:
httponlinesalarysolutionblogspotcom. Пиша го така слято, защото системата нещо не ми приема линка. Ми аз като повечето не мета инструкциите :) Дано Админа не го изтрие. Плийс. ще го черпя една бира:)
На който му се чете разбира се и не е започнал вече да ме иронизира, за това коолко съм заблуден и т.н :) То в България да има НЕЗАБЛУДЕНИ. :) Нека спрем да се правим на велики и да проучим нещата. :)
Действайте! :) Обещавам да помагам с информация. А и може пък и да ви кажа от къде изкарах наистина пари, но само срещу заплащане- шегувам се :) Знам , че повечето не обичаме да плащаме. Аванта му е майкатааа!:)р

Тук създадох блог, в който написах първото си мнение. Искам само да кажа, че не всичко което е написано за OSSq е истина, а също така, че не всичко,написано в диска, е лъжа :) Но за това мааалко по подробно, че ме заболяха пръстите :) на:
httponlinesalarysolutionblogspotcom. Пиша го така слято, защото системата нещо не ми приема линка. Ми аз като повечето не мета инструкциите :) Дано Админа не го изтрие. Плийс. ще го черпя една бира:)
На който му се чете разбира се и не е започнал вече да ме иронизира, за това коолко съм заблуден и т.н :) То в България да има НЕЗАБЛУДЕНИ. :) Нека спрем да се правим на велики и да проучим нещата. :)
Действайте! :) Обещавам да помагам с информация. А и може пък и да ви кажа от къде изкарах наистина пари, но само срещу заплащане- шегувам се :) Знам , че повечето не обичаме да плащаме. Аванта му е майкатааа!:)р

И заради тая глупост вдигна тема от 2011... Ти не си заблуден. Ти си тъп. И да постваш еднакъв текст в различни теми е много гот...

аз като повечето не мета инструкциите
Ми наеми си метачка!
Основен принцип е, че човек не прави онова, което може да прехвърли на друг да го прави.
Освен това са ти малко емотиконите. Слаб е ефекта.

Горе