От: От: Легендата за хан Кубрат и синовете му!
Аз като родолюбец, харесвам тази история за хан Кубрат, но няколко години след смъртта му, синовете му се пръскат в различни посоки, независимо от напътствията на стария хан.
И на Народното Събрание е написано "Съединението прави силата", но много се съмнявам дали народните представители го имат впредвид, когато коват закони и защитават всякакви други интереси, но не и тези на народа. Красивите думи са хубаво нещо, но когато делата не ги потвърждават, остава да направим като синовете на хан Кубрат и като тебе Монев щото гледам, че ти не си останал в България, а пишеш за родолюбието от Лондон.
А дали е правилно българските владетели да се наричат кан или хан, може да е най-правилното кхан, защото при изговора първата буква се е чувала м/у "к" и "х"
Хан е владетелска титла на всички тенгриански народи. Това, че тюркските народи тогава са вярвали в Тангра, не означава, че м/у българи и тюрки има някаква етническа връзка.
Синовете да се пръснали - неоспорим факт. Аз съм някъде, има друг на запад, друг на изток - навсякъде.
Тези синове са владетели, наследници, те са заобиколени от побратими (или не, както е по на мода днес).
Точно историята си го казва - пръснали се от "снопа"-а, но един не е пречупен, което говори че е направил сноп от хората си - нещо от сорта.
Днес е немислимо да сравним досущ с миналото, и да разгадаем какво ще е бъдещето, но поне на теория си го обяснявам така - НЕ съм предател, предатели има около мен, защото НЕ СИ ПОМАГАТ БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА!
Представям си тук в Англия, където съм в момента, имаше БЪлгари на които мога да се довер и разчитам - като дам същото. (не може да се разчита на други нации - вярваш или не)
Тук намирам цигани!
Бели, с паспорти като моя, с език като моя...
Тук се оцелява приятелю... ОЦЕЛЯВА!
Нямаш собственост, дискриминиран си, налага се да работиш най-долната работа (заради това че си емигрант) за дребни пари и то нелегално, защото и документи не се издават...
А има БЪлгари и Българи, сещаш се, никой не ти удря рамо - само клюмат глави и се тюхкат - успокояват те, ами на той живота такъв, това онакова, И от роднини вече да се пазиш... брат брата колил от много време, не от днес.
Та представям си да имам сноп, да съм част от него.
Тука е голяма земя, има много възможности, жалко е живота да си отива в правене на нищо, Искам да остана в историята като правилен избор, не от тълпата оцелявала на гърба на чужди политика, в модерно робство.
Тук всеки си пази гъзето, не дава нищо без лихва, и ако има чалом ще те хлъзне, ей така без причина и изгода дори.
Какво да правя в България ?
Поне на този етап от живота си, не мисля че мога да си позволя правене на нищо цял живот.
Визирам съученици на по 24-25 с по няколко деца, други работници вече 7-8 години в една фирма....
Трети тарикат само магарии в главата му.... Много се и пие - омръзна ми, тва няма какво да прави Българина и пие, даже и за забавление казва че е.
Само се е*е, карат се коли... Минал съм го това, искам да видя света какъвто го виждат хора досущ като мен, жалко е пак казвам да мислиш достойно, и да няма други като теб.
(Поговорката: "Там където има един, има и друг" не я виждам като реалност поне от година насам)