Лесни пари онлайн - Microchip.bg

Radost

Active Member
Може да погледнете за какво става въпрос, хората доста са разнищили случая:
http://forum.dog.bg/topic/48735-национална-база-от-данни-от-микрочип-номера/

Притеснителното е, поне за мен, че това е частна база данни и лично аз не виждам да е особено полезна.

Посочени са разходите на тази фирма, които са абсурдно завишени:

1. Колокация на сървър годишно - 4000 лв.
2. Администратор 24/7 - поне 12 000 лв.
3. Офис - 4000 лв. (В Младост 4, блок, етаж 2, направо смях)
4. Счетоводител - 7000 лв. - е няма такъв филм!
5. Поне 3-ма програмиста, които да развиват проекта - 35 000 лв.

От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

И за година, цените са доста приятнички.
Успех с проекта все пак.

Кои цени са завишени?

Ако посочените цени са за години не са нелогични или завишени.
Всъщност как ще намериш трима читави програмиста за по няма и 1000 лв. месечно не е много ясно. Това перо изглежда занижено.
То и добър администратор, че и 24/7 за 1000 лв. месечно няма как да стане.

Ахах, 350 лева за колокация, Вие нормални ли сте?
Или 400 лева за офис в младост??
А тия 3ма програмисти какво ще правят по цял ден??

@netsurfer да караме по ред на номерата:
1. 350лв. колокация ти се вижда много ли?
2. офиса излиза към 334лв. на месец, което не е нещо ненормално - от офис до офис има разлика все пак ;)
3. А защо трябва да работят по цял ден, това е неефективно. Като за 3к за 3-ма души са просто новобранци или на непълен работен ден.

стига да е вярно че това ще ползват и аз ще се съглася че цените за занижени :)

защото може да се окаже че един мениджт впс / клауд сървър* им върши работа, а на програмистите да бъде платено като за изработка на проект еднократно, колкото кажат толкова - може и 35 000 да кажат с определено време съпорт това си e тяхна работа, (само да не наемат идниици и после да е като на онова клипче за късътмър съпорта - you Bulgarian bastards pay me twenty dollars a week :)) и после да се доплаща за допълнителните години съпорт

* менидж не илзиза евтино спрямо ънменидж цените на фирма която не овърселва са:

Managed cloud servers

Fully-managed Linux - Apache - MySQL - PHP cloud hosting.
  • 1GB
  • $169/mo
  • 1 vCPU
  • 1GB RAM
  • 50GB Block Storage
  • 50GB Cloud Backup
  • 100Mbps connection
  • Fully managed

липсва им ефикасност на менажиране на разходите на тези момчета... Да трябва им консулатант по въпроса :) ит /проджект мениджър който срещу еднократна такса (колкто той си смята за справедливо да им оптимизира проекта) иначе ще са здраво вътре или те инвеститорите им

Последно редактирано от модератор:

Ахах, 350 лева за колокация, Вие нормални ли сте?
А тия 3ма програмисти какво ще правят по цял ден??

Ще завинтват крушки в офиса :)
С капитал от 20 лв. (не, че е от толкова значение капитала, ама всяка нормална фирма слага капитал от 5000 лв., за да може в бъдеще да изглежда по кредитоспособна и да се развива, а не някой да отвори кредитния регистър и да се смее... лично мнение) тия разходи ми изглеждат направо невероятни (не са високи, а просто са измислени).

Re: От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

това им е единственото правилно решение :) бл 446 е точно до бизнес парка на 20 метра от единия от станичните входове през малката уличка която отива отзад за камор ако идваш през младост и на светофара направиш ляв после веднага десен покрай БП ( поне са се ориентирали към платежоспособно търсене ИТ грамотни потребители с по високи от средните доходи за софия да им продават чипопве за кучетата) само че същите тези ще им се смеят на разходите :)

Иначе някъде в центъра ли да се боднат където не може да се паркира :) или в манастирските до бизнес парка смятам че е екстра а 400 лв е добра цена спрямо цените вътре в бизнес парка а разликата е само 20 метра :)

Screenshot from 2013-07-01 18:06:23.png

От: Re: От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

@netsurfer да караме по ред на номерата:
1. 350лв. колокация ти се вижда много ли?
2. офиса излиза към 334лв. на месец, което не е нещо ненормално - от офис до офис има разлика все пак ;)
3. А защо трябва да работят по цял ден, това е неефективно. Като за 3к за 3-ма души са просто новобранци или на непълен работен ден.
Ти знаеш ли колко струва 1U колокация в БГ на месец? И тия 3ма програмисти по цял ден ще пишат код ли? Че то на всеки 2 седмици трябва да правят по един изцяло нов сайт :))
стига да е вярно че това ще ползват и аз ще се съглася че цените за занижени :)

защото може да се окаже че един мениджт впс / клауд сървър* им върши работа, а на програмистите да бъде платено като за изработка на проект еднократно, колкото кажат толкова - може и 35 000 да кажат с определено време съпорт това си e тяхна работа, (само да не наемат идниици и после да е като на онова клипче за късътмър съпорта - you Bulgarian bastards pay me twenty dollars a week :)) и после да се доплаща за допълнителните години съпорт

* менидж не илзиза евтино спрямо ънменидж цените на фирма която не овърселва са:

Managed cloud servers

Fully-managed Linux - Apache - MySQL - PHP cloud hosting.
  • 1GB
  • $169/mo
  • 1 vCPU
  • 1GB RAM
  • 50GB Block Storage
  • 50GB Cloud Backup
  • 100Mbps connection
  • Fully managed

липсва им ефикасност на менажиране на разходите на тези момчета... Да трябва им консулатант по въпроса :) ит /проджект мениджър който срещу еднократна такса (колкто той си смята за справедливо да им оптимизира проекта) иначе ще са здраво вътре или те инвеститорите им

Между колокация и нает сървър правиш ли разлика?

И виж в icn - http://www.icn.bg/default.icn?show=servers или http://host.bg/bg/servers/
12GB и 8 ядра.
Тоя умрял сайт ще работи и на споделен хостинг ако е написан кадърно, базата данни и заявките му са елементарни.

Xeon E5620/8 ядрен 2.40 GHz процесор
12 GB DDR3-RAM памет (2x4GB)
2x1 TB Твърд диск
Software RAID1 - при поискване
IPMI KVM over Lan
Неограничен месечен трафик
8 бр. IP адреса
99.999% Network Uptime
Linux/Windows* операционна система
SMS Server reboot
Пълен Root достъп
Поръчай сега
349.14 лв.
на месец с ддс
Оферирай
257.96 лв.
(24 месечен договор)

От: Re: От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

това им е единственото правилно решение :) бл 446 е точно до бизнес парка на 20 метра от единия от станичните входове през малката уличка която отива отзад за камор ако идваш през младост и на светофара направиш ляв после веднага десен покрай БП ( поне са се ориентирали към платежоспособно търсене ИТ грамотни потребители с по високи от средните доходи за софия да им продават чипопве за кучетата) само че същите тези ще им се смеят на разходите :)

Иначе някъде в центъра ли да се боднат където не може да се паркира :) или в манастирските до бизнес парка смятам че е екстра а 400 лв е добра цена спрямо цените вътре в бизнес парка а разликата е само 20 метра :)

Виж файлът 6765
Хахха ... моя офис е в цънтъра, на 20 метра от витошка и патриарха, а живея на 200 метра от него, да взема и аз ли да си взема офис в младост 4?
А и този сайт му трябва офис за 3мата програмисти, не защото ще ходят клиенти :)

@netsurfer знам колко струва. Явно не знаеш, че не винаги офертата по сайтовете на хостинг компаниите е достатъчна за нуждите на проекта ;). Не си мисли, че офертите от ~150лв. стига на повечето хора ;).
Като за 1к на месец на човек тия програмисти няма да са кадърни, така че постоянно ще фиксват бъгове.

Re: От: Re: От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

Ти знаеш ли колко струва 1U колокация в БГ на месец? И тия 3ма програмисти по цял ден ще пишат код ли? Че то на всеки 2 седмици трябва да правят по един изцяло нов сайт :))

Между колокация и нает сървър правиш ли разлика?

И виж в icn - http://www.icn.bg/default.icn?show=servers или http://host.bg/bg/servers/
12GB и 8 ядра.
Тоя умрял сайт ще работи и на споделен хостинг ако е написан кадърно, базата данни и заявките му са елементарни.

Xeon E5620/8 ядрен 2.40 GHz процесор
12 GB DDR3-RAM памет (2x4GB)
2x1 TB Твърд диск
Software RAID1 - при поискване
IPMI KVM over Lan
Неограничен месечен трафик
8 бр. IP адреса
99.999% Network Uptime
Linux/Windows* операционна система
SMS Server reboot
Пълен Root достъп
Поръчай сега
349.14 лв.
на месец с ддс
Оферирай
257.96 лв.
(24 месечен договор)

В написаното като обяснение от човека, не виждам да е написал колко струва сървъра, нали така? Предполагам, че в колокацията е калкулирана и цената на машината. Не виждам какъв е проблема в случая. Даже по мое скромно мнение цените са занижени. Изчетох цялата тема. Даже не мога да разбера за какъв Х му е на който и да е било да обяснява каквото и да е било за бизнеса, който прави. Той предлага услуга, която или приемаш или отказваш. Според мен си беше грешка да им обяснява къде и какви пари е давал и за какво.

Re: От: Re: От: Лесни пари онлайн - Microchip.bg

Хахха ... моя офис е в цънтъра, на 20 метра от витошка и патриарха, а живея на 200 метра от него, да взема и аз ли да си взема офис в младост 4?
А и този сайт му трябва офис за 3мата програмисти, не защото ще ходят клиенти :)

това не съм го полгледнал аз реших че ще си взимат чипа от тях :) и ще си го носят при ветринаря :) излизаш от работа взимаш си един и се прибираш - грам не ми е ясно това чипиране не съм се интерсувал никога от това :)

Относно офиса в центъра ами в твоя офис ще ида само при много голяма нужда и липса на алтернатива :) От последния шеф който съм имал преди около 10 години съм го научил един урок че е много важно е ако продаваш силно къстъмизиран продукт (клиента да прекава много време в офиса за избиране и напасване на различни опции) с висока надценка (продукт във високоя сегмент ) клиента е да се чуства комфортно като дойде при теб, не да се чуди дали е паркирал добре няма ли да го одерът, вдигнат, да му изтече талона са синя зона или ако ползва платен паркинг да е праркирал на половин/ един километър от теб... (офиса му първо беше в до южния парк в стрелбище после в изток с много удобни за паркиране места в работно време) но никога в центъра на бутаницата това беше преди моловете и офис центровете но предполагам че и до ден днешен се придържа към това...

иначе няма да отреча че понякога офис в центъра върши работа :) в зората на строителния бум за известно време имах малък дял от брокерска фирма за имоти, и единия от хората с големи дялове баща му имаше офис на витошка, ние бхма на графа... и той нали си падаше малко шарлатанин (като доста брокита на имоти) на визитките отпечати освен нашия офис адреса на офиса на баща му :)

и ми разправя като даде визитка някъде в провинцията и като я погледнат единия офис на Витошка другия на Граф Игнатиев и си казват ей вие сте голяма фирма :)

Горе