Линковете в подписите

DeyanMarkovski

New Member
Дали е хубаво за оптимизацията за търсачките да си слагам линкове към сайта в подписите във форумите?

И ако се регистрирам в 1 форум, напиша 100-200 или повече поста и съм сложил линк в подписа си към сайта ми търсачките дали ще одобрят това че огромна част от линковете към сайта ми идват от един и същ форум или трябва да правя така, че да пиша в различни форуми и да си слагам линка в различни форуми?

И третия ми въпрос е ако имам 50 поста в някой форум примерно това 50 пъти по-добре за оптимизацията ли е отколкото ако имах само 1 пост с линкче в подписа?
 
И аз бях питал нещо подобно наскоро и отговорът ми беше, че всичко е полезно :)
Добре е линка да съдаржа и някоя ключова дума и да не е само от един форум...колкото повече толкова по-добре :)

Може би помагат тия линкове, зашото този tool http://link.ezer.com/tools/pagerank_prediction.asp ми показва PR 2 и на двата сайта, но аз пиша в поне в 4-5 форума с поне 80-тина поста(достигат и до 200-300) и не само бг форуми...
 
мисля че Гугъл алертс е точно затова - http://www.google.com/alerts?hl=en
когато саита ви е субмитнат в търсачки,някъде в някой форум сте си го сложили в подписа и тн Гугъл ви известява за това.Надявам се съм бил полезен.
 
гн Апостолов които прави само горила маркетинг по форумите имаше пр4 на неговия саит....

a и да добавя доколкото имамнаблюдения Cloxy които се занимава на професионално ниво с SEO в момента прави експиремни с подписите си.....

и умната не спамете и не преклячаите
 
Еми той coolice, ти даде линка към информацията която търсиш, а аз ще ти дам мабързо нахвърляна информация.

Значи този вид маркетиг е базиран на писане на ценни на информация статий или постове във форуми и други сайтове, представляващи някакви общности - нещо като затворен пазар. Та тези статий биват прочетени и ако ресурса се хареса на даденият посетител (четец) той ще бъде и толкова любопитен да кликне и на линка, оставен от автора в подписа си. Но има и тънка граница. Ако сложиш линка си в текста на статията (като ключова дума), може да се възприеме като спам. Повечето Articles на такива сайтове са точно работещи по същият модел. Само че там пазара е много по-отворен, тъй като има различни категории и това освен че отсява хората по интереси, но и им предоставя най-новото от дадена категория, разбира се с ресурса който е и линка към сайта на автора.

Еми това бе накратко, но аз лично препоръчвам да чекнеш линка, който coolice е дал в темата.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
@DeyanMarkovski - погледи например в digitalpoints форума. Има хора с 5000, 10000, 15000 порста и всеки има поне по 2-3 сайта в подписа си. Явно върши някъква работа.
 
Да, DEATH е прав, там тези хора с по колко?
5000, 10000, 15000 порста

Това са бързи и еднопосочни линкове към сайтовете ти. Никак не е зле а? Тези май не се интересуват от безплатни директории. :lol:

Да при тях всеки пост е линк към сайта им, а като остарее темата става и ценен линк към сайтовете им. Ако и аудиторията за сайта му е като тази във форума, еми мисля че това ще му остане оснвният маркетинг.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
А да речем че има 1 тема с 5 страници ето така:

Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5 Следваща

Кое е по-добре, да имам 5 поста с по 1 линк на страница 1 или 5 поста с по 1 линк по един пост на всяка страница?
 
Еми аз мисля че на една страница по един линк е достатъчно, защото бота така или иначе ще го види там, и е хубаво да е в последните постове на страницата - след като е минал определен брой content.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Еми по един е достатъчко на страница, то търсачките виждат че на страницата така или иначе ти го има линка, и един или няколко пъти то мисля че го отчита веднъж като намерен на дадената страница, не се получава както си мислим: Примерно ако си 3 пъти на една страница с PR 3, няма да ти качи нищо, все идва от тази страница и си имаш отчетен веднъж от PR 3. Но и така е по-логично. Щото някои щяха да прекаляват и да създават изкуствени PR за сайта си.

P.S: Да не се препоръчва да имате повече от 3 линка в подписа си. Иначе се пилучава малко спам история, не мислите ли?
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе