D devilx Well-Known Member 6 Ноември 2010 #1 Така до сега не бях се сблъскал с такъв проблем, не ми е трябвало,но сега искам да попитам как да сложа линк към фоновото изображение,понеже нали е описан в .css и няма път към фона.. в хеадер файла.. някакви идеи?
Така до сега не бях се сблъскал с такъв проблем, не ми е трябвало,но сега искам да попитам как да сложа линк към фоновото изображение,понеже нали е описан в .css и няма път към фона.. в хеадер файла.. някакви идеи?
vaskoa New Member 6 Ноември 2010 #2 Ми например с javascript. Ако фона е на един ей такъв див: HTML: <div class="div_s_fonovo_izobrajenie" onclick="location.href='/images/izobrajenie.jpg'" style="cursor: pointer"> .... .. </div> стила може да го добавиш в css-a направо. Или ако дива ти е празен (в него няма други елементи) може да сложиш едно A вътре: HTML: <div class="div_s_fonovo_izobrajenie"><a href="/images/izobrajenie.jpg" style="display:block; width:XXXpx; height:YYYpx"></a></div> за XXX и YYY слагаш широчината и височината на parent елемента (в този пример div-а), които ще вземеш от css-a.
Ми например с javascript. Ако фона е на един ей такъв див: HTML: <div class="div_s_fonovo_izobrajenie" onclick="location.href='/images/izobrajenie.jpg'" style="cursor: pointer"> .... .. </div> стила може да го добавиш в css-a направо. Или ако дива ти е празен (в него няма други елементи) може да сложиш едно A вътре: HTML: <div class="div_s_fonovo_izobrajenie"><a href="/images/izobrajenie.jpg" style="display:block; width:XXXpx; height:YYYpx"></a></div> за XXX и YYY слагаш широчината и височината на parent елемента (в този пример div-а), които ще вземеш от css-a.