Мазагин в мол Парадайс

Здравейте, имам фирма, занимаваща се с електронни цигари, вейпове, течности и консумативи за тях. За сега продавам само чрез онлайн магазина си - https://vapexbg.com/ . Бих казал, че продажбите вървят много добре, но все повече клиенти имат запитвания за физически магазин. Затова реших, че най - добре ще е в мол Парадайс. До колкото разбрах наемите вървят по 50-70 евро на квадрат, на мен ми трябват 10-15 квадрата максимум. Като най - големия мол на Балканите потока, също трябва да е голям, 30 000+ на ден. Риска не е малък, тъй като там ще имаме конкуренция - iqos, при договор за наем се заплащат наведнъж първите 6 месеца. По мои сметки, разходите ще са около 1400 лева на месец + 2 заплати по 800-1000 лева на месец + чистачки, охрани, ток.. В Америка, в повечето търговски центрове имат магазини за вейпове, там са доста по - познати тези продукти и се водят главна алтернатива за безопасно пушене, но както всички знаем в България нещата се случват малко по - бавно. Какво е вашето мнение, заслужава ли си и ще се печели ли достатъчно?
 
След като се занимаваш с това би трябвало да си наясно, че в България се обсъжда сериозно забраната за продажба на електронни цигари и наргилета.

Тук също са запознати с тези продукти :), продавам ел. цигари от 2010-та година. Потребителите са напълно ОК с продуктите. Проблема е с институциите. Един физически магазин директно те слага с на прицела на поне 2-3 . Сертификати за безопасност, съдържание на течностите и дори на опаковките, съхранение, произход, годност, безопасност на труда, пожарни, шумов фон и т.н.
 
По мои впечатления ти трябват доста добри продавач-консултати, които да зарибяват хората. Примерно в the mall, а и в другите молове, щандовете на конкурентите ти са в "коридорите" и зарибяват хората на едни диванчета, дават им да пушат и ги омайват яко. Май във всеки мол ги има вече, трябва доста да се постараеш, че да им гепиш "трафика", ако можем така да го кажем. Иначе щом си имаш редовни клиенти и някаква таргетирана аудитория, то единствения начин да разбереш дали ще има файда е като го направиш.

Интерес има, но как ще ги привлечеш при теб, вече ти си знаеш. Ама всеки месец ще си с 5-6 бона разходи назад, което си е доста сериозна цифра и само ти си знаеш дали ще ти е в тежест или не, за да поемеш риска и да провериш дали е рентабилно или не.
 
След като вече си върви онлайн , защо ти трябва да отваряш физически? Който не може да отвори един сайт и да си поръча даден продукт онлайн , не заслужава да си купи електронна цигара :) Вместо да си даваш парите на мола , си ги набий в реклама в фейс примерно - по-доволен ще останеш.
 

Горе