Малка драма относно избора на домейн....

dnc

Well-Known Member
Винаги съм бил привърженик на интересни домейни, подходящи за брандиране, но в случая се зачудих кое да използвам за нишов сайт ( една професия с няколко квалификации ) с обяви за работа.

Имам 2 домейна екзакт мач, като и двата са прилично добри за ЕН маркета .co.uk или домейн подходящ за брандиране с възможност и за .com and .co.uk

Ще съм благодарен да споделите мнение и опит.....

П.С. така или иначе името на фирмата е различно и бъдещия сайт ще е като част от "бизнеса"

Thank you.

От: Малка драма относно избора на домейн....

Прав си, не е много ясно :)

Имам три домейна да речем doctorsjob.co.uk, а другият doctorcareer.co.uk третият е В....А.co.uk - третият всъщност е дума която няма общо с въпросната професия, но пък е интересна и запомняща се, та въпросът ми е кой от трите да използвам и ще е по-добър вариант за бъдещето оптимизиране и развитие на сайта.

Според мен в този случай трябва да заложиш на exact match домейните.

Brandable домейни се използват най-вече в IT индустрията и/или при налагането на нови продукти.

Доколкото разбрах твоят сайт ще е професионален за работа. При това положение, както и в случаи на предлагане на определени услуги си е направо задължително да използваш exact match-a ако имаш такава възможност.

• Like
Реакции: dnc

Аз бих избрал третия домейн.

Горе