Малко помощ ми трябва за обяснение права на файлове

coolice

Owner
Та клиент не може да си ъпдейне скрипта като тръгнел да копира файловете му давало пермишън денайдед

погледнах аз какво става на въпрос то по форлдерите както и самите фолдери с права 555

Опитвам се да му обясня че при права 555 абсолютно никой дори и собственика на файла няма право да пише във този файл => ъпдейта ще му дава пермишън денайдед

не и не при хостгехтър ставало...

та който знае какво са правата на файловете да удари едно мнение че съм прав... 5 = 4 четене + 1 изпълнение (без достъп за писане по файла / директорията което изисква презаписването / ъпдейта)

та да си знаете ако при зададени права 555 при опит за презаписване НЕ ви дава пермишън денайдед хостинга ви е компрометиран по някаквъв странен начин от към сигурност

От: Малко помощ ми трябва за обяснение права на файлове

4 = read
2 = write
1 = execute

7 = all in
6 = read + write
5 = read + execute

не знам как при 555 някой ще може да пише вътре и се съмнявам , че umask-а им е 555 при ftp ..... нещо те мота клиента.

Мерси за удареното рамо човек ... той може клиента нещо да не е довидял в гейтъра или там някой фолдер от многото да е бил с други права

Въпроса е че не мога да го убедя че стандартните права трябва да са 644 и 755 и тогава всичко ще си върви ок при 555 никой няма да има достъп за писане

Влизаш в гейтъра и виждаш какви са, само така можеш да го обедиш.

то става дума за ъпгрейд на друпал

значи преди ъпгрейда може да са били други пермишъните а като ъпдейнал новите който се презаписват да са с тези права вече и тогава проблема ще го види при следащия ъпгрейд...

Взема да ходя да ги нахейтея във форума на друпал.орг

Голям хикс ми е цялата ситуация, звучи ми нереално както и да го погледна, освен ако не използват някаква непонятна за нас файлова система със собствено виждане за правата на файлвоете и директориите.

Аз си мисля че там може да са били 755 на директорията и 644 на файловете тогава отгоре може да презапишеш ъпдейтната версия на файловете са с права 555 и да станат ъпдейтнатите 555 обаче при следващия ъпдейт пак ще ти дава пермишън денайдед докато не се промени поне първия символ с права за писане... на 7 или 6

От: Re: Малко помощ ми трябва за обяснение права на файлове

Аз си мисля че там може да са били 755 на директорията и 644 на файловете тогава отгоре може да презапишеш ъпдейтната версия на файловете са с права 555 и да станат ъпдейтнатите 555 обаче при следващия ъпдейт пак ще ти дава пермишън денайдед докато не се промени поне първия символ с права за писане... на 7 или 6
Точно това е станало. Final sealed Drupal version :D

От: Re: Малко помощ ми трябва за обяснение права на файлове

Ако ми кажеш, кои са версиите мога да проверя, но подобна лайнария с правата на достъп може да сътвори само някой автоинсталер като Softaculus или `Fantastico Delux.

Горе