Малко помощ със стилизиране на линк css

bgtifo

Well-Known Member
Много ще се радвам ако някой ми помогне ... Значи задавам стил на линковете така например :

a {text-decoration:none;}
a:link {color:#red;}
a:visited {color:#gray ;}
a:hover {color:#green;}

като искам линка да стои червен отначало. В Mozilla нямам проблем седи си червен но под IE 8 излиза цвета, който съм задал на a:visited в случая gray. Има ли някакъв начин да оправя проблема. Попринцип знам, че това не е кой знае колко важно но ми се налага да го направя така ако въобще има такъв вариант .. Предварително благодаря за отговора.

Отваряш това тук http://www.w3schools.com/ и ровичкаш. Има описание на всякъде, примери и прочие.
Аз мога да кажа, че ненавиждам потребителите на ескплодър и много рядко се съобразявам с тях. След като са достатъчно тъпи да ползват боклук, то значи, че са достатъчно тъпи за да получат боклук. (Древна китайска философия от 21ви век :Д)

От: Малко помощ със стилизиране на линк css

Да аз и там търсих около час но не успях да намеря нищо ... За IE и моето мнение е подобно но какво да се прави нищо здраве да е ... Ако искате можете да триете темата явно, че няма как да стане това с цвета.

Кой е казал, че няма да стане? :) Пусни едно линкче към сайта ти тук. Може декларация на стила в друг файл да ти прави проблем, знае ли човек.

Ами той сайта не е качен иначе те са 5 html страници като всяка използва линка към един css - style.css под мозила както написах си работи но под IE каквото и да правя a:link не ще да добия желаният от мене цвят а другите visited, hover и т.н. работят.

Абе аз ли съм с грешка или a { text-decoration:none;} ти е излишно?
Я разкарай тоя ред и кажи какъв мармалад се е получил :)

Я опитай само така:

a{text-decoration:none; color:red;}
a:visited {color:gray ;}
a:hover {color:green;}

;)

Я опитай само така:

a{text-decoration:none; color:red;}
a:visited {color:gray ;}
a:hover {color:green;}

;)
Не мога да повярвам, че това е чак 6-тият отговор в темата.

Към автора: когато задаваш цвят с думи, не се слага # отпред. Също, вероятно би искал да зададеш и a:active.

Мерси на всички за отговорите всичко пробвах и пак не го захапва тоя цвят ... Няма значение поговорих с човека ,който искаше така да става с цвета и му казах, че няма шанс иначе с мозилата всичко е ток и жица :). Отново благодаря на всички отговорили.

Последно редактирано:

Кой цвят не захапва? Червеното ли?
Ако си кликал вече на линка, ще си е сиво, в който и браузър да го мандилкаш.
Примерно ако тестваш и работиш във ФФ повечето време, по всяка вероятност вече си ги кликал и са ти :visited (демек сиви).
Ако по някое време решиш да погледнеш в ИЕ, същите линкове ще са цървени, понеже вероятно ОЩЕ НЕ СИ ГИ КЛИКНАЛ В ТОЯ КОНКРЕТЕН БРАУЗЪР.

А може и да има някакви припокриващи декларации за тоя конкретно вариант на линка или дори за конкретния браузър.
Варианти - милион.
Давайте линк като питате такива работи.

Noke прав си, сега се сетих и качих страницата в хит.бг ето виж за какво става въпрос тия линкове се намират в cheats на мен ми стоят черни както съм го задал във a:visited color:#000 а искам да ми стоят червени както в мозилата. Ето виж примера http://jitkane.hit.bg

Re: От: Малко помощ със стилизиране на линк css

В момента линковете ти седят оранжеви заради това в хедъра:
Код:
<style type="text/css">

a:link {

color: #FC9;

}

</style>

Я го разкарай, защото се зарежда преди цсс файла и стойността за линка.

Здрасти пак махнах го вече не ми ги прави оранжеви а си стоят черни. Няма значение тази тема стана много дълга пък не си заслужава чак толкова внимание казах на човека да си го направи сам. Темата може да отива в кофата отново благодаря на всички за отговорите.

Горе