Мамицата им на гейпал ( paypal )

ReminD

Well-Known Member
Абе... пращам аз пари , цъкам си GIFT, всичко ок - в моята транзакция пише, че нямам такси, всичко точно, а човека, който получил парите, получава по-малко заради някакви такси - как става тоя номер?

От: Мамицата им на гейпал ( paypal )

Да не би да ти ги дърпа от картата и затова да начислява такси?

personal transfer
3.4% + €0.35 EUR
when the money comes from a debit or credit card or PayPal Credit
(the sender decides who pays this fee).

Effective from 9 July 2008, PayPal will change its fee structure to make it more attractive for our UK customers to send personal payments. We are pleased to announce that:

* PayPal will not charge a recipient (regardless of their account type) of a PayPal payment if that payment was funded by the sender's bank account or PayPal balance and it is designated a Personal Payment

* PayPal will apply a fee for payments received for Personal Payments or Commercial Payments if such a payment is funded by a credit or debit card, however for Personal Payments funded by a card, the sender will have the option of paying the fees for that payment

caprice e права..явно си платил от дебитна/кредитна карта..не от пейпал баланса и затова се е получило така.
другото което може да е човека на който пращаш пари да е от държава където политиката е такава че да му начислява такси..без значение че купувача праща с Gift

Мда, в пейпала нямам нищо... от картата ги дърпало...

И сега какво.. всеки път ще ми теглят идиотски такси. Дори не мога да вкарам пари...

Add Funds is Not Available
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

Единствените начини да си вкараш пари в пейпала вече са
- да ти платят с пейпал
- размяна на пари с американец
- да се сдобиеш с ам.банкова сметка и от там да си презареждаш

Да, но тъпото е, че сега винаги трябва да донаглаям парите > например някой ако иска от мен 20$ , трябва да изчислявам колко точно пари да му пратя, за да получи точно 20 долара.

То нали си има един чекбокс - дали ти да платиш таксата. Така знаеш, че човека отсреща получава точната сума.

То нали си има един чекбокс - дали ти да платиш таксата. Така знаеш, че човека отсреща получава точната сума.

мерси много, не знаех - вече ще знам. Темата май се поизчерпа, остана само да се дискутира колко са прости от гейпала ;)

Подкрепям - Гей Пал... Аз не мога да правя инстант пеймънти и ме цака с Електронни чекове (иБей трейдинг) Поразрових се за информация из форумите им и виждам че има доста хора като мен които не могат да разрешат проблема. От ПейПал никакъв сериозен съпорт отговорът просто е Ъпдейтнете си картата или е / или скоро ще изтече. Барклис акаунт с който си плащам дайрект дебита на телефона с вързана спестовна схема за него - дефакто Дебитна и спестовна карта , с валидност 2016 година. 2 пъти поставям молба за помощ след незнаен брой опити да направя магия и да се свърши този кошмар с тия чекове (седмица чакане за одобряването им) . А до зареждането на средства в Акаунта ми в ПП няма ядове - теста беше с 1 паунд след седмица дълго чакане сумата се се премести от Банк акаунта в ПП , акаунта е първичен без никакви ъпгрейди

Незнайно защо, но от опцията Gift винаги ми начислява комисионна, докато когато превеждам определена сума чрез Purchase -->> Goods, не съществуват комисионни и за двете страни: изпращач - получател. Ползвам Premier акаунт.

Горе