Маркетинг чрез снимки

tanipo

Well-Known Member
Сеща ли се някой за подходяща платформа за България? За чужбина можеш да промотираш в pinterest примерно. А тук?

Сеща ли се някой за подходяща платформа за България? За чужбина можеш да промотираш в pinterest примерно. А тук?

Тук изскочи преди години, успоредно с Пинтерест, focus.bg. Не знам колко е популярно, но ставайки дума за социална мрежа за споделяне на снимки, това е. ;)

От: Маркетинг чрез снимки

Ами примерно чрез snimka.bg или някой друг такъв сайт дали ще стане номера?

Ами примерно чрез snimka.bg или някой друг такъв сайт дали ще стане номера?

Снимка.бг не е ли повече сайт за качване и гледане, не толкова като социален. Не знам специално за този на инвестора. :)

Не ме интересува да е социален колкото да може да качиш снимките си и да ги разглеждат хората и да има някакъв начин да се линкне съм сайта на който продаваш стоката.

Не ме интересува да е социален колкото да може да качиш снимките си и да ги разглеждат хората и да има някакъв начин да се линкне съм сайта на който продаваш стоката.
Да, мисля, че точно за това е този сайт. Както е flickr. Идеален е за този случай. Аз бих предпочел някой чужд, щом не те интересува трафика. ;)

Точно трафика ме интересува. И най-вече купуващия трафик. Просто не държа сайта да е социален, а да върши работа.

Предполага БГ трафик? Една снимка на такъв тип сайт (за споделяне на снимки) генерира трафик по два начина - чрез сайта, на която е споделена (чрез ровене в него за снимка или споделянето и) и чрез търсачките, които са я намерили поради ред причини, но най-вече добра оптимизация. ;)

Мисля, че тези двата са твоите сайтове, ако говорим за БГ. Но пак казвам, че и чуждите навлизат добре тук. ;)

Кой два имаш предвид? И кои чужди и как точно могат да ми помогнат? Има ли възможност за български текст в чуждите сайтове?

Снимка.бг и Фокус.бг. На втория не съм сигурен колко трафик има, но определено присъствието ти там няма да навреди, ако имаш време да го подсигуриш. Другите, като Pinterest, Istagram, Flickr, ще помогнат от гледна точка на трафик от търсачките, но пък там ще бъдат писани на английски, което ще излиза за такива думички, но пък винаги може да се изтерикатиш да ги напишеш български имена, но на латиница. :) Имат опцията, все пак споделяш от цял свят. Но виж все пак. За Pinterest & Istagram знам, за Flickr -не знам, но все пак, провери.

Във фликър можеш да си пишеш на български. Пинтерест не съм го ползвал. Снимката гледам няма как да линкнеш...

Виж това:
http://photobucket.com/
Аз не сам го ползвала, но някои търговци в eBay го ползват да си хостват продуктовите снимки.

Горе