Нека ги катагоризираме тези нарушения, за да се види реалната картинка. Има такива, които са предизвикани по невнимание, има такива, които са направени заради някакъв вид тарикатлък (като да не се сложиш колана, да влезеш в забранена еднопосочна, да говориш по телефона без хендс фри и подобни). Има и такива, които минават за умишлено престъпление, в повечето случаи водещи до ПТП - това е карането под влиянието на алкохол и/или наркотични вещества, застрашаване на движението, правейки неправилно изпреварване, превишена скорост в участъци със слаба видимост, преминаващи хора.... Всеки е правил нарушения, въпросът е какви. Не познаваш шофьор без нарушение, било то засечено или от органите. Виждам и го постоянно по улиците. Но на пръстите на едната ми ръка мога да се сетя за случаи с много тежки нарушения. И да, никой не е застрахован да му се случи нещо такова, но едно е да го предизвикаш сам, друго е безсилни за теб обстоятелства да го предизвикат.
В случая какво имаме? Празни улици, ясно време, трафик спазващо правилата за движение и един шофьор, качен на мощен джип под влиянието на наркотици. Гледайки и горното видео, как за тази кола червения светофар не значи нищо, е било въпрос на време да убие някой на пътя. И го взимам малко лично, защото и мен са ме удряли на червен светофар отзад, чакайки зелено. Бях в голф, а в мен влезе отзад един бус. Бях с една седмица само болки във врата. Но и скоростта, благодарен съм на Бог, беше ниска - не повече от 30-40 км/ч.