Много станни падания за часове и бумм

AMOUN

Well-Known Member
Сайтове които допртеди малко са правели посещения по 150 от гоогле изведнъж започват да правят по 10

случва ми се с трети сайт
пренасочвам линкове от голям сайт към по малък с 150 посе6тения от гугъл с цел да ги направя 500 обаче изведнъж посещенията от гугъл спират секват като отрязани с нож и аз губя тези 150 посещения и започвам само докараните наготово да имам ?
от какво се получава това три сайта така се прецакват
с единия дори няма иондексирани снимки от гоо гле ? как така ?
имаше по над 1000 посещения предимно от гоогле и изведнъж започна да сесрива пада пада пада и накрая аут сег аправи по 40 -50 ?
на какво се дължи това според веас - после с втори и трети сайт се получи и при всичките е след като пренасоча трафик от голям сайт ?
някой има ли си идея ?

От: Много станни падания за часове и бумм

Мисля че са променили нещо в правилата, които определят на коя позиция са различните сайтове. Става нещо странно последните седмици.

Тези дни забелязах сериозна промяна в алгоритъма. До колкото усетих, намалиха тежестта на старостта на домейна и странни за мен сайтове изскочиха нагоре. Мисля, че тежест на BG домейните вече се дава за търсене в google.bg. Друго обяснение за странните покачвания е че вероятно са повишили значимостта на relevant-ността на сайтовете, които те линкват.
Иначе аз тези дни имах сериозни технически проблеми и това допълнително ме дискредитира пред търсачките, което ми попречи да направя по-добро наблюдение на промените в алгоритъма (не че мога да видя много, де).

Има промени в броя на индексираните страници играят с амлитуда от около 3-4 пъти при няколко сайта го забелязвам една седмица е едно другата е друго ..... ще видим как ще се кротне

нещо аз не обясних като хората ...
Значи правя сайт и добавям в него на ден по 5 статии
тоя сайт започва да се катери на горе със всеки ден и да си прави по 150 посещения от гоогле който го индексира на същия ден още
обаче се изхитрих и за да докарам повече трафик към сайта слагам същата реклама и в по големия ми сайт и слагам линк към същата статия в помалкия
за да влизат и в по малкия повече хора
обаче в момента в който пренасочих линкове от целия по голям сайт към по малки - посещенията от гоогле секнаха като отрязани с брадва !!! и вместо по 150 има по 5
сега имам посещения само от големия сайт
искам да знам аз ли го убих тоя сайт по този начин - ?

Ако слагаш същите статии и в двата сайта (аз така те разбрах), вероятно ще накажат единия за дублирано съдържание. Няма полза от такава тактика, само проблеми ще си навлечеш.

От: От: Много станни падания за часове и бумм

Ако слагаш същите статии и в двата сайта (аз така те разбрах), вероятно ще накажат единия за дублирано съдържание. Няма полза от такава тактика, само проблеми ще си навлечеш.

да така направих- усетих се ама късно - сега как мога да оправя нещата? :)
и още нещо - нкак се слага квадратче с популярните тагове в ворд прес с плугин някой ли е и ако да кой ? за да ги изкарам на главната?

отиваш на уиджетите подменюто на темплеита и добавяш таговете в някоя зона

а за саита спираш да се самодулицираш че новия е отишъл в сендбокса чакаш ще излезе след време

нашибах таговете аз обаче така ме е забил в сендбокс ли в какво че от 160 паднах на десет посещения от гоогле ...

Горе