От: Моделът „Странджа -Сакар“ не успя при соца, дали ще проработи сега?
Blackout, познатите ти, смятам са изключение. Може к да греша. Пък и гледам си от Варна, там бях около коледа, не можеш да познаеш къде свършва града и къде почва село, и кое е село и кое е квартал. За село, дето е на 3-4 километра от града, съм съгласен, може да се живее, ама странджа сакар, северозапада, ужас е. Аз като един горд българин от старопрестолния Видин, мога да ти потвърдя. И 3000€ да ми дадеш месечно - в оня край не мога да вирея повече от седмица-две. И проятелите са ми така. Поне тея, по-образованите. И повечето хора, генерално, следствието го виждаме - урбанизация. Не е само до кинтата дори (въпреки, че й нея я няма в малките и средните места). Във видин има една нощна дискотека -чалгарник. Искаш не искаш- петък вечер е там. Ако слушаш различна музика - сори. Айде има и дрйг бар - там е за всички останали, метали, джазове, друсалки, пънкари, скинари, поп-фенове, джъстинбийвър фенки и тн. Толкова е зле социалния аспект. Просто това е търсене-предлагане. Малък град - малко търсене. Да не дпоменавам, че киното беше затворено 2004-2011 в тоя период - кино - йок. Добре, че напоследък има някакво дребно раздвижване.
Redum, в щатите следвах ъндърграджует, понашему бакалавър - вярно, селата са по-добре от европа, ама пак си е зле и изостанало. Хилибилита и ужас. Говоря само за уест коуст, на изток не съм бил. Но в орегон и уошингтън има 4-5 града сносни за живот, другото е маргинални типове. Лично мнение, други хора може дс си падат по нискоурбанизираните местенца.