Може ли да се направи такова нещо?

mvmrik

Well-Known Member
Може ли да се изработи скрипт, който да действа по начина, който съм описал долу? Не казвам че търся човек да ми го направи, а просто питам дали е възможно засега.

Целта е в дадена страница да се изобразяват сайтове, в които има въведен даден код. Работата е там, че теза сайтове не се знаят и скрипта трябва някак си сам да ги намери. Кодът който ще е в тях е уникален и няма да го има на друго място. Да кажем че този код <bla bla mvmrik bla bla> е поставен в 100 сайта, но не се знае кои са и скрипта трябва да ги намери и да ги публикува в страницата, а ако някой махне кода, тогава сайта да изчезва.

Аз не мога да си обясня по какъв начин може да стане това чудо, но ако може пишете.

От: Може ли да се направи такова нещо?

точно така не
но може чрез този скрипт да се изпраща заявка някъде си 'ае тоя сайт да се провери' и да си записваш сайтовете откъдето идва.
Като ти потрябват тези с 'въпросния код' да ги вадиш от базата и да ги провериш още ли го имат

Другия вариант за които се сещам е просто да обхождаш целия интернет :D

Такова нещо вече има и се казва "машина за търсене". Най-популярната от тях е Google. Ползва се като се посети сайта www.google.com и се напише търсения код в полето за търсене. След това се натиска бутона "Google Search".

Ако този код не е обикновен текст, който се показва от браузъра, а е специфичен html код (напр. '<a href="http://test.com/" rel="32jfhu548923y4jk">'), то тогава ще се налага да инвестираш няколко милиона $ най-малко за паяк, който претърсва целия Интернет.

Разбира се ти не казваш какво точно искаш, защото те е страх, че ще ти откраднат идеята. В такъв случай никой не може да ти помогне.

adsspy.com имат подобна функция, значи може да се направи.

Справка: http://adsspy.com/search.php?url=predpriemach.com&uid=UA-1771418-1&system=google-analytics

Иначе паяк може да се напише не особено трудно, обаче ми е мъчно като си помисля какво ще се случи със сървърите, които ползва.
Като цяло е скъпа инвестиция и малко фирми в България биха се съгласили да го правят.

Може, защо да не може :). Няма невъзможни неща. Горе-долу както го е описал po_taka ще стане чудесно.

То ясно че не искам паяк който да обхожда целия интернет, мислех ако може да се ползва кежа на Google или нещо подобно.

Горе