Моля за малко помощ с контактна форма

bgtifo

Well-Known Member
Значи имам един обикновен сайт няколко странички html и изтеглих скрипт php контактна форма. Редактирах contacts.htm и contact.php както трябва качих ги на безплатен хостинг поддържащ php byethost.com ... Идеята е когато потребител изпрати писмо то да идва на моята поща в gmail ххх@gmail.com. След като си изпратя меил ми пише Your Message Was Sent! но в пощенската ми кутия няма нищо ...

Бихте ли ми помогнали къде бъркам ?

Това са файловете, много моля помогнете.

http://dox.bg/files/dw?a=927b6bae0c
http://dox.bg/files/dw?a=5ef35d95e7

От: Моля за малко помощ с контактна форма

Вероятноста това да е от безплатния хостинг е 99% :)
Тъй като php не може да изпраща имейли, това го прави мейл сървъра, който е инсталиран на безплатния ти хостинг, възможно е писмото ти да е в "Спам" в gmail-a ти или изобщо да не е изпратено. Логично е на безплатен хостинг да няма мейл сървър или ако има ще бъде в черния списък.

Ясно благодаря ти явно са ме подвели защото ми казаха, че би трябвло да работи. Не дори и в секицята спам няма писма значи от хостинга е този проблем. Ако все пак някой има да добави нещо нека го напише.

да, съгласен съм донякъде с казаното. виж на ц-панела кой ти е мейл сървъра. .пхп има бек и фронт енд, провери и това в скрипта; прати писмо / виж форума на писателя на скрипта; пробвай друг - хотскриптс има поне 1000

най вероятно безплатния хостинг е конфигуриран така че да не може да се праща поща от пхп.то (става с една отментка) щото спамърите по приницп само това чакат да набарат безплатен хостинг на които е разрешено

потърси скрипт които да може да праща през smtp с юзер и парола :)

От: Re: Моля за малко помощ с контактна форма

Съгласен съмс coolice:
потърси скрипт които да може да праща през smtp с юзер и парола
Не ти прегледах файловете понеже ме домързя, но дори и да имат грешка която да се оправи пак е по-добре да ползваш някакъв SMTP който да ти изпраща имейлите.

Горе