Моля за съвет как да видя въобще някакъв трафик към сайта ми

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте,

Имам следния проблем. Направих си сайт на wordpress с инфо домейн, който е насочен към англоезичната аудитория. Сайта е вече на три месеца с PR1 и има около 8 авторски статии по 300+ думи. Нишата е Health Magazines и може би това е проблема защото там е много наситено. Трафик не получавам никакъв. Какво ли не правя за да видя трафик и няма и няма. За последно имах двама посетители от Ню Йорк дошли от подписа ми в един форум. Общо от както съществува сайта повече от три месеца имам около 60 посещения уникални от Англия, Сащ, Русия и т.н. Български трафик не ми трябва.
До днес направих всичко, което ме посъветваха хората и тук и в други форуми. Регнах сайта в директории, пуснах някои спиннати статии в артикъл директроии, в десетина социални мрежи (без Фейсбук и Дигг), направих си профили в форуми, имам Twitter акаунт, направих с акаунт в Yahoo answers (от там пък никакъв трафик не идва), редовно пускам по 10-20 блог коментара (не спамя) и пак нищо. Може чат пат някой заблуден човечец или най-много 3-ма да влезнат но в последно време и тях ги няма. Използвам още Tumblr, Hubpagas и StumbleUpon и отново нищо.

Монетизирам с Crocmint и продукт Акай Бери също и VitoPharma онлайн магазина.

За онпейдж сео-то слагам H1 на заглаавията използвам all in one seo pack plugin, търся ключови думи и лонг тейл с Маркет Самурай. Слагам и тях, налинквам статиите вътре по един макс. 2 линка в статия. Сложил съм един социален бутон към туитър защото фейсбук страницата ми няма нито един фен и не си заслужава да я слагам сега точно. Слагам алт атрибут на снимките. И какво ли още не. Всички статии са униклани но име две шитави, които са на лош английски защото са превеждани с Google Translate. Слагам тайтъли, дескрипшъни и всичко, както трябва и няма нито един човек на сайта ми.

Ще се радвам на всякакви съвети само за да видя поне пет човека на ден в този сайт.

От: Моля за съвет как да видя въобще някакъв трафик към сайта ми

Хубаво си ги направил тези неща, ама в SERP-а къде точно се намираш?
Ако те няма измежду първите 5 страници - едва ли има от къде да набавяш трафик без директна реклама. Социалните мрежи, форумите и Yahoo Answers са добро начало, но явно не е достатъчно в случая. Има ли достатъчен интерес към нишата, която си избрал, да не излезе, че е просто ниша без търсене?

Никога не бих оптимизирал домейн на info.За западната аудитория само com и net!

Poltargaista за една от ключовите думи съм на 4 четвърта страница 1-рво място. Другите са много зле 9-10-15-38 страница. Интерес към нишата има голям но явно аз не правя нещо както трябва. При БГ сайтове ми върви но сега реших да правя нещо по-различно и не става. Не знам защо.

dalasweb, да и аз така си мисля, че домейна е проблемен макар, че в нишата този беше останал единствения читав, който не е купен. Замислям се дали да не го продам ама понеже съм нахален ще се пробвам още малко и най-вероятно или ще продам или ще го подаря то е ясно, че няма да мога да го монетизирам особено с афф пргорами. За Адсенс не смея поради обективни причини.

Имам предположения, че неприятностите с трафика идват от безплатният хост, на който съм сложил сайтчето. Awardspace или някаква такава боза. Сайта се отваря бавно 5 секунди макар, че вътре съдържанието не е натоварено с анимации, флашове и прочие щуротии. Мисля си дали да не го преместя на платен хост но като гледам колко трагична е картинката от към трафик не знам. В последните седмици имам 0 посетители дневно поне така казва аналитикса .. Търсих какви ли не мнения, показвах сайта на хора от форума и всеки се чуди важното е, че хората ми предложиха безплатни съвети, които послушах и пак нищо. Явно, че трябва да се отърва от сайта или да го оставя ей така да си стои.

Замислям се за платена реклама но не знам дали си заслужава просто не съм експерт и не знам дали проекта здравно списание на английски + крокминт може да направи продажби и да избие инвестицията.

free Awardspace е боза
Ако си платиш промоцията им за 6-8 долара за цяла година зареждането ще ти е невероятно!
Личен опит!

За трафик в тези ниши е трудно наистина, да не говорим, че си избрал целият външен свят реално.
С 8-10 статии трудно ще задържиш някой вътре.

Бавното зареждане също е част от СЕО–то, така че не го подценявай.
"за една от ключовите думи съм на 4 четвърта страница 1-рво място. Другите са много зле 9-10-15-38 страница" - това говори доста зле за позиционирането:(
Аз лично под 20-та позиция не го считам за позициониране.
Трябва ти работа над СЕО.
Каквато и реклама да пуснеш, ще е краткосрочно.

Имам малък опит с оптимизиране на сайт за чужбина и наистина резултатите идват доста по-бавно, отколкото ако оптимизираш за БГ. Мисля че с 8-10 статии 4-та страница е напълно логична за нов сайт. Сигурно инфо домейна също влияе зле. Аз оптимизирах цом и едва го добутах до 2-3 та страница в пренаселена ниша като електронни книги. При това имах над 100к заглавия (страници) - е верно неуникални, но ежедневно обновявани. Така че не мисля че бъркаш нещо - просто добавяй съдържание, качествени беклинкове и се въоръжи с търпение.

Pavlin благодаря и на теб. То аз имам голямо желание някоя от статиите да се класира по-добре в серпа по лонг тейловете дето ги търся но интересно защо не се получава а не е като да не линквам към тях. Имам чувството, че нещо става с тоя хостинг.

Последвах съвета ти взех го този евтиния хостинг и да сайта зарежда добре. Мерси, че сподели за тая опция иначе нямаше да я забележа. Получаваш репутация от мен.

free Awardspace е боза
Ако си платиш промоцията им за 6-8 долара за цяла година зареждането ще ти е невероятно!
Личен опит!

Weight loss нишата е доста претрупана и трудна и не е учудващо, че не можеш да пробиеш и да хванеш трафик. Пробваш си силите ако не стане сменяш нишата и продукта. Този фрее хост дето зарежда бавно и може да ти краде трафика не ми се вижда добра идея ако искаш фрее ползвай блогър+домейн.:)

Смених го хоста вече не е free и зарежда добре. Нишата не е само Weight loss ами е попринцип Health включително алтернативна медицина (медитация), отслабване, стрес, самочувствие, секс (енциклопедично) и прочие. Абе един вид някакво списание на здравна тематика.

Смених го хоста вече не е free и зарежда добре. Нишата не е само Weight loss ами е попринцип Health включително алтернативна медицина (медитация), отслабване, стрес, самочувствие, секс (енциклопедично) и прочие. Абе един вид някакво списание на здравна тематика.

Ами в такъв случай все някъде трябва да пробие да се надяваме, че проблема е бил в хоста. Аз бих наблъскал още малко статии и линкове и бих го оставил да поотлежи. На сайтовете за хербалки понякога им трябват повече време за да потръгнат.

Горе