Мрежов проблем

Welder

Active Member
Ще се опитам кратко и ясно да опиша проблема си... Достъп до интернет по телефонната линия, чрез ADSL модем. От модема пускам мрежов кабел до десктоп машина, работеща под Win XP. Интернета си върви без проблем. Включвам същия кабел на лаптоп, работещ под Win 7 и интернета чезне. Иконката на мрежовата карта (долу до часовника) ми я изкарва с удивителна и ми изписва "Unidentified Network". Преди време имах същия проблем и доколкото си спомням се оправи, задавайки на компа, нереални IP-та, като на модема. Загубих цял ден в ровене из мрежата за търсене на решение. Какви ли не методи не пробвах. То не бяха слагане на IP адреси, то не бяха драйвери, то не бяха рестатрирания на протоколи, то не беше Бонжур. Сигурен съм, че решението е изключително просто но в момента така съм изпушил, че и името си не мога да напиша. Нека да оставим на страна, всичко каквото съм пробвал и да почнем отначало. Дайте идея какво да правя, че вече ми идва да изхвътля лаптопа през прозореца.

От: Мрежов проблем

При мен е така, забраняваш мрежата и после разрешаваш и става (поне при мен)
http://prikachi.com/images/368/6586368Y.png

Long live Windows :D

@Welder или бъркаш нещо в настройките, или някоя от картите не работи нормално. Ако искаш пусни ги тук за да ги видим. Ето ти и пример:

модем/рутер

IP address 192.168.1.1
gateway според дадените от доставчика
subnet mask също
DNS отново според доставчика или някой безплатен DNS, примерно на Google 8.8.8.8 , 4.4.8.8

Десктоп/Лаптоп

IP address 192.168.1.101
gateway 192.168.1.1
subnet mask 255.255.255.0
DNS 192.168.1.1

След като ти изписва "Unidentified Network" значи поради някаква причина не си взима IP адрес. Ако не стане с настройките, които ти дадох най-вероятно имаш проблем с драйвър или дефектна карта.

П.П. - опитай и с dhcp

Горе