НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

AMOUN

Well-Known Member
Сега по новините се изказа една овца, че като се съберат 4- човека познати от интернет да пътуват с една кола
БИЛО СИВА ИКОНОМИКА :)

ши ма уморят...

не мога да кача ни стопаджия значи ни някой познат да го закарам, щото ши ма погне нап :)

Не мога да намеря клипчето дева, на автогарата снимали, една патка обяснява, че за лятото ще се вдигне бензина и билетите нямало да поскъпват ако има повече клиенти, ама те се събирали на групички и си пътували сами и сива икономика било това...

Виждал съм сайтове в които някой казва отива утре до варна имам три места и си разделят бензина, кое му е икономическото на това и сивото :)

От: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

Това като моята тема дето в някои страни е забранено да си вземаш камъчета и мидички от плажа. Извратена работа...все искат да измислят начин как да те заробят.

Това трябва даже да се стимулира. Ако повече хора се возят в една кола това ще доведе до намаляване на трафика по пътищата. Така ще имаш повече време да работиш и изкарваш пари, вместо да висиш в задръстване. Отделно ще спестиш и пари от гориво, които спокойно можеш да похарчиш някъде другаде....

Това е работа на кръчмарите. Какво е това, дето се поръчва една обща бутилка на масата? Ами сива икономика. Всеки трябва да си поръчва по бутилка!

Аз съм за налагане на ограничение на носенето на една дреха от дете, която е останала от по-големите им братчета и сестричета. А да носиш дрешки от времето баща ти и майка ти, когато са били бебета и баба ти ги е запазила за теб като се родиш - това направо да се криминализира!!! Освен това искам сериозно да обърна внимание на това всеки сам да ползва отделно руло тоалетна хартия в кенефа защото иначе помага на сивата икономика! Бърсането с ЛИСТА и ВЕСТНИЦИ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Бе аз като взема да си направя една ножка...си е сива икономика. То трябвало да отида при съответната жрица-масажистка с касов апарат.

@ромбеца - що бе може да се регнеш като самооправящ се ...сори самоосигуряващ се :)

Това е работа на кръчмарите. Какво е това, дето се поръчва една обща бутилка на масата? Ами сива икономика. Всеки трябва да си поръчва по бутилка!

Стига бе. Имам един авер, с който като седнем на заведение винаги си поръчваме една бутилка за двамата. Ако поръчаме по бутилка блек буш на човек ще ни вземат за алкохолици ...

Тая некаква нагла пача, бахти тия ненаяли се ве.
Още малко и такса мръсен въздух ще искат да ти събират, ако им пръднеш в автобуса.
И все те са ощетените, а набиват цени ум да ти зайде.

Carpool се нарича шерването на бензина. Има и сайтче като гледам:
http://3na100.com/

Това сайтче, откакто се помня си е онлайн.

Сега остава хотелиерите да обявят коучсърфинга за сива икономика, а спането на платки за незаконна дейност.

В Англия, яко не се лъжа, имаше даже такъв сайт, който правеше това - тръгва някой за Манчестър примерно и го обявява на сайта, търсейки компания, за да излезе по-евтино пътя. Много е успешен, даже и по телевизиите го дадоха като новина. Това отдавана е измислено, тук не знам какъв им е проблема? Може би такъв сайт би ударил много тур оператори, както и нашата нация е малко скептична, но какво пък, все пак всеки иска да живее икономично и да дава минимално пари, за да постигне максималното. Моделът там беше много печеливш. Дано и тук срещне успех.

Carpool се нарича шерването на бензина. Има и сайтче като гледам:
http://3na100.com/

Това сайтче, откакто се помня си е онлайн.

Ето още един такъв сайт: http://www.carpool.bg/

Виждал съм сайтове в които някой казва отива утре до варна имам три места и си разделят бензина, кое му е икономическото на това и сивото :)

Икономичното бе :mrgreen:

Re: От: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

Икономичното бе :mrgreen:
Не се лицакат така автобусните форми, влаковете и всякакъв тип транспорт. :) Аз лично мисля, че това е една много добра алтернатива. И без последния път като пътувах с автобус ми се обърнаха червата, да не споменавам, че над 1,90 м. си е направо китайско мъчение да си 3-4 часа седнал на тези седалки. Абе качеството не е кой знае какво, за това всеки би искал алтернативи. А това с колата е най-добрата за момента, като изключим тази със самолет де. :)

Блинки, днес си разсеян.

Това било сива икономика ей че ме ядоса пачата с пача... не че ще кача някой или ще пътувам така малка ми е колата... и на много малко хора се довеярявам да ме возят :) ама сега като искат да си делнат бензин нека си го делнат

От: Re: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

Това било сива икономика ей че ме ядоса пачата с пача...

Току-виж и тебе те заклеймили, като боса на сивата икономика у нас. :D

P.S. Ако имате сайтове на общ хостинг, също е сива икономика. :mrgreen:

Re: От: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

Блинки, днес си разсеян.
Не съм ли по темата? Реално ако сериозно говорим за такъв тип договорки и сива икономика, значи май не съм за тази тема, защото ми звучи повече от смешно. :)

Нека го сметнем:

СОФИЯ – ВАРНА = 32 лв. (еднопосочен). Знам от опит. :) Източник: biomet.bg/ceni.html

С кола излиза около 80-90 лева с дизел 5л. / 100км. разход. 3ма човека се вписват идеално, на 4-тия му е фри даже. Какво си говорим. :)

Харконе, мани тази работа да не съм в съсредоточен. Хахахахах. :)

Преживявал съм го.

Re: От: Re: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВОЗИТЕ ПРИЯТЕЛИ В КОЛАТА СИ! - СИВА ИКОНОМИКА!

P.S. Ако имате сайтове на общ хостинг, също е сива икономика. :mrgreen:
Да, по тази логика шер хостинга е сива икономика. За всеки по един дедикейтед сървър. ;)

Горе