От: Над 1000 лева само в София!
Зависи наистина какво точно работиш и за какво ти ги дават тези над 1000 лева. Можеш ли да се адаптираш към живота в София, защото това си е стрес и доста напрежение.
Имам млади колеги, които са си родом от близката провинция- единия младеж е женен от Дупница, и всеки уикенд си се прибра в Дупница. Не харесва София и софиянци, живее на квартира, с жена му имат сносна работа, но ако им се роди дете, според мен ще им дойде доста нанагорно. И той си признава, че иска да си се върне там от където е и че там си се чувства добре, въпреки че може да не взимат кой знае какви заплати. Другата ми колежка от Вършец, тя също всяка събота и неделя си е у домА! С кака си живее на квартира. И мрънка , че не й стигат парите. Питам я: Добре де, нямаш дете, нямаш куче, не пушиш, не пиеш, не ходиш по заведения, само плащаш половин наем и ми казваш, че нямаш пари? !!! Тя ми обясни, че всъщност е в София, за да си намери ... съпруг. И забележете, с него да си се върнат да си живеят във Вършец! :-o Защо? Защото всичките й приятелки на и около нейната възраст така са направили. Раждат по едно-две деца. Стоят си и си ги гледат на чист въздух. Пичовете бачкат и дори повечето се прибират само за събота и неделя и това е нейното разбиране за щастлив живот! Какви 1000 лева, каква София?
Вече е станало толкова ... кърваво да си търсиш и намериш работа, че добре, че има такива хора обичащи спокойсвието и да си се прибират по родните места, защото там и разходите не са чак такива, колкото в големия град.