От: Най-добрата хостинг компания?
Аз съм най-добрия хостинг
Това на шега , защото има и други подобни теми .
А за темата , аз съм за суперхостинг, но и за една нова компания vpsbg eu от гледна точка на съппорт са номер 1.
Благодаря много за положителния коментар.
Отностно суперхостинг, вероятно е доста неколегиално да пиша какъвто и да е коментар, негативен или не, но понеже гледам абсолютно всяко мнение е преръчително, хубаво е да има някое по-различно мнение и ще се опитам да го изразя повече като позицията на гражданин, отколкото на служител от друга компания. Пиша към новите клиенти - колеги имайте едно на ум, досега колкото клиенти на СХ съм местил, лично аз не видях сървър с нормален load average и това го гледах само защото един от клиентите ми сподели, че му е било интересно и поглеждал от време на време и все виждал числа между 25.00 и 35.00 и ги е попитал не ли много 25.00 и са му отговорили, че под 30 е напълно нормално и не е претоварване. За мен за осем ядрени машини, числа над 10-15 означават процесор използван близко до 100% и IO близко до максималното, в някои случаи дори претоварване.
Надявам се да имате късмет на сървър/node с по-ниско натоварване, например някой свеж сървър, който засега има по-малко клиенти.
В сравнение с другите, не съм видял повече от 3.50 натоварване при тях, до колкото моите наблюденията са достатъчни. Но вярно е, че те не позволяват клиенти с неоптимизирани или натоварващи процесора сайтове, което за едни е лошо, за други е може би добра новина, ако техния сайт не използва товареща система и искат сървъра да е свободен за пикови моменти..
Друго лошо впечатление ми прави, въпреки че е компанията в България с най-много клиенти, използват леко 'неморални' маркетингови решения, например задрасквайки стандартната си цена и обявявайки нова, която всъщност важи само при плащане за една година, което разбира се не е споменато там, а чак при натискане на бутон "Поръчай". Не че и другите не го правят, но когато имаш огромна база от клиенти човек се пита 'нужно ли е?'. Е предполагам не са единствените и вероятно на посетителите на сайта не им прави впечатление.
Моя съвет е да се насочите към друга компания, която има повече грижа към клиента специално за 'нещата, които не виждате', а именно процесорно или дисково натоварване. Компании като hostbulgaria com са отлична алтернатива за хостинг с високо качество и бързина, без скрити заблуждаващи маркетингови действия и без oversell - препродаване с цел по-голяма печалба при по-нисък разход.
Пък и ставайки клиент на някоя компания, която не е от най-големите, стимулирате техния бизнес и развитие, което пък от друга страна означава подобрение на вашия хостинг, докато СХ е съмнително щом досега е такова положението и се инвестира основно в реклами, вместо в сървъри..
Лично аз бих предпочел парите да се инвестират в повече сървъри, така че клиентите да не са на гъсто, отколкото в реклами, макар и това да означава значително по-малко приходи. По-добре малко по-малко клиенти, но доволни и щастливи, отколкото малко повече приходи дошли от лъскавите реклами..