Има банки с фиксирана такса и все още са под 2лв за теглене. Ако често теглите пари от банкомат, можете да си пуснете и пакет за около 5-7лв, който да ви включва безплатни тегления.
От Революта ви таксуват скъпо, защото ограничението е до тази сума за месец, а не на теглене. А че банка се сменя лесно - сменя се, не е нещо сложно, но не е съвсем бърза процедура. Не се свеня да ги сменям, но положението с тях е отчайващо зле. (нещо както с мобилните ни оператори, ВиК операторите, ел-разпределителните дружества...)
Пореден пример:
Преди седмица и нещо закрих сметка от ОББ. Първо пуснах парите към сметка другаде. Те, естествено като типична нашенска банка решиха, че няма да реагират на нареждането за превод (може би защото сумата не е много малка, но пък и не е някаква огромна) под предтекст, че щели да правят проверка. Чакам ден и половина и нищо, парите стоят блокирани. Звъннах им и въпреки, че собствения им секретар или сайт беше не помня споменава, че не трябва да се споделят лични данни - най-безцеремонно поискаха всичко - егн, клиентски номер, каква е точната сума, кога точно е нареден превода...само дето не ме питаха какво последно съм закусвал. Превода го направиха моментално.
Отивам да закрия сметката на следващия ден сутринта. Бях оставил към 2 евро ако има някоя такса. И да, имаше - за превода, така че бяха останали някакви евроцентове (почти 1 евро или нещо такова). Дава ми булката зад гишето да разпиша, че евроцентовете ще ми ги платят на каса, дава и още един лист с искането за закриване на сметката и ми казва довиждане. Питам я "сега на касата ли трябва да ходя". Отговорът й бе: "ааа то каквото е останало в сметката си остава така, за нас. Готови сме!".
Излязох от банката, проверявам - онлайн банкирането ми стои, сметката и тя там, а сумата пише, че ми е преведена по банкова сметка (не е посочено коя и къде).
Минаха два дни - сметката стои незакрита. Наложи се пак да звъня за да ми обяснят, че закриване на сметка отнемало 3 работни дни и едва ли не две галери гребци от Египет една неделя движат тежката машина за да може моята сметка да бъде закрита.
Отклоних се, ама като се досетя какви панаири с ДСК, ПИБ, Уникредит, че сега и с ОББ...и вдигам малко градус.
Та...може в рамките на деня да се открие сметка и да се преведат пари по нея. Лошото е, че пластика идва след две седмици. Единствено за iCard съм чувал, че може да се тегли със смартфон от техен банкомат и там нещата предполагам биха станали далеч по-бързо. Тук, във форума има техни ползватели, тъй че ако решат може да споделят някакъв опит.