Най-лесно интергриращ опен цмс към даден дизайн?

dalasweb

Well-Known Member
Здравейте!
Има толкова много готови темплейти за много цмси,но въпроса ми е ,.Коя цмс е най-лесна за интегриране към даден дизайн.Мисълта ми е харесвам си някои темплате от темплатемонстер и искам към него да сложа цмс,а не да се занимавам с html.
:)

Последно редактирано:
От: Най-лесно интергриращ опен цмс към даден дизайн?

Леле! Точно за това щях да пиша тема току що! Харесах си дизайн в html и искам да го сложа на Joomla или WP! За съжаление и представа си нямам как...

Общо взето е трудничко и времеемко. Принципа е следния:

- в основния template файл се пейства съдържанието на index.html от дизайна, който сте си харесали
- ако въпросния CMS работи на този принцип, би трябвало като заредите страницата си да излиза това, което се очаква, но съдържанието ще е статично
- разбира се трябва и да сте поставили директориите /css, /images и евентуално други такива на правилните им места
- от тук започва трудната част: статичното съдържание да се превърне в динамично
- това означава да се видим кои PHP променливи, какво съдържание изплюват и къде и да се заместят в пренаписания template файл.

Мен ми трябва за статични страници.Пример!
Имам една страница на html със 30 бутона.
И всеки път като добавям нов бутон редактирам всички html-и.
Съдържанието ,така или иначе си го правя на html.
Какво ли да се прави!
Просто cms да ти генерира html и да ти го сейфа!

- в основния template файл се пейства съдържанието на index.html от дизайна, който сте си харесали
Голяма глупост каза...

Отговорът в почти всички случаи ще е: Вордпрес.
Понеже питате за дизайн.
Джумлата е по-лесна за изграждане на сложна структура на сайта - с много таксонономии и прочие. Все неща дето не са особено 'визуални' и затва отговарям така.
За всичко останало вордпрес е цмс-а, дори само защото лесно ще намерите някой да ви свърши работата, включая индийци.

Мен ми трябва за статични страници.Пример!
Имам една страница на html със 30 бутона.
И всеки път като добавям нов бутон редактирам всички html-и.
Съдържанието ,така или иначе си го правя на html.
Какво ли да се прави!
Просто cms да ти генерира html и да ти го сейфа!
Подобен статичен сайт лесно може да се направи динамичен и да се понацепи на отделни статични части, та да не се налага всеки път да редактираш всички файлове...

Елементарни ПХП знания са нужни - сещам се че Тинкфаст си беше направил майтап:
- променяш разширението на .php
- тургаш print '..................................'; пред секи ред.
- алабала..

PHP е една революция във уеб програмирането. То преди това даже незнам дали може да се нарече такова де.
Основната идея е да не се правят хиляди хтмл страници, а да има предпроцесорен парсер който да ги генерира. dalasweb, с около 20 години си назад в уеб технологиите.

Та вие искате точно обратното, от статичен дизайн да направите динамичен. Не че е невъзможно, ама лесен начин няма. Първо трябва да знаете как работи php, кое къде и защо е там, за да можете да го накарате (без значение кой цмс ползвате) да изплюва същия статичен хтмл какъвто сте си харесали, но динамично.

Голяма глупост каза...

В момента точно това правя: интегрирам статичен html layout в друпал, за да пробъде динамичен такъв -> повярвай ми това е най-лесният начин (поне за гръбнака на cms-a в моя случай). Исках някак си да говоря принципно, но май не ми се е получило.

dalasweb, с около 20 години си назад в уеб технологиите.
Не разбирам от php изобщо но знам ,че може в сайта да сложа топ.php/tpl/,main.php/tpl/ и footer/php/tpl/
и да ги инклудвам.но ме е страх да не се разместят нещо.Всъшност как чете php -отгоре надолу или отгоре ,после ляво и дясно,после фоотер.Мисълта за поста ми беше следната-харесвам си някой темплате и слагам цмс към него за да може да е лесно на клиента да си борави със съдържанието и снимките.И да не ме вика постоянно сложи тук един бутон :)))))))))

Горе