Явно доста от тях бягат в ОАЕ. Прекрасна страна, където "наказателното право" предвижда убиване с камъни, бичуване и линчуване. Където можеш да си купиш роби и робини, и където като цяло огромното мнозинство от да ги наречем гастарбайтери, често имат статут, който само дето не е легализирано робство, но иначе се доближава до този на класически "одухотворени предмети".Що така бягат от BRICs, нали беше новият колос
Да бе да се чудиш, що десетки милиони хора ходят там всяка година, и десетки милиарда се инвестират всяка година ...Явно доста от тях бягат в ОАЕ. Прекрасна страна, където "наказателното право" предвижда убиване с камъни, бичуване и линчуване. Където можеш да си купиш роби и робини, и където като цяло огромното мнозинство от да ги наречем гастарбайтери, често имат статут, който само дето не е легализирано робство, но иначе се доближава до този на класически "одухотворени предмети".
Явно не си чел какви данъци плащат богатите там.интересно, че и от Франция бягат,
Това, че се инвестират десетки милиарди, съвсем не значи, че са цивилизована държава. На инвеститорите баш им дреме колко жени са убити с камъни или колко филипинци и индийци като свършат работния ден ги натикват в килии. Въобще това, че една държава е богата не значи автоматично, че трябва да е за пример и да примираме от възхищение.Да бе да се чудиш, що десетки милиони хора ходят там всяка година, и десетки милиарда се инвестират всяка година ...
Ти правиш ли разлика между Риад и Дубай или просто си пишеш свободни съчинения?Това, че се инвестират десетки милиарди, съвсем не значи, че са цивилизована държава. На инвеститорите баш им дреме колко жени са убити с камъни или колко филипинци и индийци като свършат работния ден ги натикват в килии. Въобще това, че една държава е богата не значи автоматично, че трябва да е за пример и да примираме от възхищение.
Аз съм много далеч от правозащитник (да не кажа, че с тях имам диаметрално противоположни възгледи и разни като БХК ми се ще да ги "поздравявам" по пернишки), но бичуването с камшици и убиването с камъни ми идва too much. А инвеститори, които инвестират в такава страна и съответно непряко подпомагат варварщината по този начин, трябва да бъдат разследвани и преследвани от властите в Европа и САЩ. Вие бихте ли се кефил на КНДР, ако утре там инвестират 100 милиарда? Двойни стандарти на макс! Цяла Европа може да налага санкции и бойкоти на Беларус, че полицията попилява чат-пат разни вагабонти, но ОАЕ и Саудитска Арабия им се възхищаваме, инвестираме, че и ги въоръжаваме....
В коя арабска държава си живял? Защото между ОАЕ и която да е друга има разлика от земята до небето.Аз лично, като човек живял 3 години в арабска държава съм доста учуден. Парите не са всичко и ОАЕ пък не е пъпа на света. Според мен това са хора от арабски произход които отиват там. Или пък е нещо фиктивно за данъци и.т.н., не може сериозно някой да се набута на тези рестрикции и климат.
Определено не знам какво.му харесвате на Дубай?В коя арабска държава си живял? Защото между ОАЕ и която да е друга има разлика от земята до небето.
Къде живее милиардерът и къде са му парите - това са две несвързани неща. Единствените мотиви да се мести милиардер е заради по-ниски данъци и за да е по-близко физически с други бизнесмени с които планира да прави бизнес.Не знам какво толкова се чудите - големите пари са бързо подвижни, и ако надушат несигурност, политическа криза и риск, който е над допустимият толеранс си тръгват ... винаги се търгува политическа сигурност срещу несигурност.