Направата на социален сайт подобие на ЛинкдИн, Фейсбук, Туитър излиза 500-1000 лв?

Shefa27

Member
Искам да попитам експертите нещо, което ми се стори странно и което прочетох наскоро. Направата на социален сайт по подобие на ЛинкдИн, Фейсбук, Туитър излиза около 500-1000 лв(със всички разнородни функции, дизайн и др). Стори ми се направо скандална тази цифра за направа на такъв сайт, но пък може и да е реалистична, понеже не съм програмист, нито специалист в направата на сайтове. Та това пробуди любопитството ми и който знае как са нещата, да пусне коментар. Благодаря предварително.

От: Вярно ли е?

Е тез дет ги изброи нямат почти нищо общо помежду си.
А иначе може да струва и 0.00 лв. Има фрий платформи.

Няма значение, че не са еднакви като тип сайт, но интересно ми беше какви пари струват оринтировъчно. Следователно за фрий платформа или платена платформа съответно. Някой друг?

ами някой е забравил 3-те нули отзад и затова не ти стават сметките :D
и после добави още една нула, че ще замине за подръжане на такива сайтове така, че сещаш се колко е вярно или не

Евтиния вариант може да ти излезе и 0 лв. ако разбираш малко от дизайн и естественно домейн и хостинг. Има доста безплатни платформи и направени дизайни, теми или там както им се казват. Средното качество е 100-400$ за самата платформа, другите разходи си остават. Вариант 3 ако искаш да си уникален пак са 2 варианта.
1. Купуваш нешо което ти харесва като функционалност (с правото да го модваш, дописваш и там всичките му права)
2. Наемаш някой, който да ти напише самата платформа
И двата варианта ще са доста над посочената от теб цена.

Който ти го е казал това е голям смешник. Нека ми направи някой сайт като фейсбук, ще дам 2000 защото съм щедър, но искам всичко да е като там и да има всички неща, които ги има и там - като почнем от потребители, екстри и всякакви щуротии и стигнем до страниците, вграждането на фенове в сайтове и всичко друго.

Важно е какво ще направиш с този сайт. И 5 млн. да струва, ако не знаеш какво да направиш с него, нищо няма да излезне. Да не мислиш, че Фейсбук е струвал и 5 лв, като са надраскали първия скрипт.

От: Направата на социален сайт подобие на ЛинкдИн, Фейсбук, Туитър излиза 500-1000 л

Това са nulled скриптове ...............има готовия код на всеки един сайт facebook yahoo google и тнт...... ето погледни тук http://www.vivaprograms.org/nulled-scripts/8888-facebook-clone-2010.html плащаш си на някой и ти го прави и превежда
Отговора на въпроса ти е : да може да ти направят същия сайт като twiter

Последно редактирано:
От: Направата на социален сайт подобие на ЛинкдИн, Фейсбук, Туитър излиза 500-1000 л

Направата на такъв сайт ще е лесна, но налагането му ще е трудно. Предлагам да направим група в социалните мрежи, която да пласира идеята за нова социална мрежа. Такава група може да предизвика завист у някои (за съжаление прекалено често срещано явление) за това трябва всеки, който допринесе с привличането например на стотина потребители в социалната мрежа да получава някакъв брой акции :)

Налагането няма да е трудно, ще е направо невъзможно понеже хората си знаят едно и не можеш да ги накараш да изберат друго.

Налагането няма да е трудно, ще е направо невъзможно понеже хората си знаят едно и не можеш да ги накараш да изберат друго.
Не е вярно това, хората са като овце и ако намериш правилния подход, ще можеш да ги поведеш накъдето искаш.

Ама трябва да си добър овчар.

то затова си има лидери на групи.

Меркетолозите търсят лидера на групите и им промнят възпрятията или директно дават китнити другото е лесно. Лидерите който по призумнция са най-наясно с всичко за и около групата за отрицателно време могат променят масовия вкус, то от колко години на запад така се практивука.

Стив Джбос само на звезди маркитираше Ипод-а :D

Горе