Наш сайт продавал по нета фалшификати на маркови стоки

TretiKolovoz

Well-Known Member
Наш сайт продавал по нета фалшификати на маркови стоки

Антимафиотите и полицаите от Русе са пресякли незаконна търговия по интернет с фалшиви стоки от световни марки.

Предотвратените щети са за над 420 хиляди лева, съобщават от МВР.

Сигналът за престъпната схема е подаден от "АРСИС КОНСУЛТИНГ" - юридически представител за България на Adidas AG, Adidas International B.V., Nike International Ltd и Louis Vuitton Malletier S.A.

Фирмата е алармирала за неправомерно предлагане в сайт без разрешение на правоносителите на стоки, носещи запазените търговски марки Adidas, Nike и Louis Vuitton.

Служители от "Компютърни престъпления" в сектор Борба с организираната престъпност при ОД МВР-Русе и разследващи полицаи от Русе са извършили проверки и претърсвания в града и установили, че са разпространявани около 100 модела маратонки, носещи запазени търговски марки, посредством сайта maratonkibg.com.

Мнимият търговец се представял пред клиентите в мрежата за Атанас и оставял мобилен телефон с предплатена карта за връзка.

В хода на разследването полицаите са извършили контролна покупка както на маратонки от оригиналната марка, така и от доставчика в интернет, за да бъде направено сравнение.

След оглед на двата артикула експертите са категорични, че продаваното в интернет е фалшификат.

При претърсването на жилищни помещения и складове, свързани с он-лайн търговията, са иззети 1263 спортни артикула, които по данни на експерти възлизат на повече от 420 хиляди лева.

Установени са лицата и фирмите на територията на гр. Русе, извършвали търговска дейност чрез сайта със стоки, носещи посочените в сигнала запазени търговски марки. Образувано е дознание.

Материалите са докладвани на районен прокурор Борислав Велков от Районна прокуратура гр. Русе с мнение за извършено престъпление по чл. 172 б от НК.

Източник

Интересно дали собственика на сайта е регнат тук?

Whois-а показа, че собственика на домейна притежава и RADIOJOY.NET . Дали има нещо общо с http://fxgroup.eu/?
 
Последно редактирано:
От: Наш сайт продавал по нета фалшификати на маркови стоки

Йее Русе станахме медийна звезда :)
 
От: Наш сайт продавал по нета фалшификати на маркови стоки

тази тема за регионални новини ли е :)
че аз редовно си чeта rusenews.eu :(

пък ако собственика на сайта е регнат тук едва ли ще те усведоми
 
Последно редактирано:

Горе