На това му казвам оливане в интерлинкването

ReminD

Well-Known Member
Чудих се дали да пусна тема, спомняте ли си преди време универсалния идиот 3dwebdesign , който щеше да ме съди само защото съм направил оценка какви линкове праска и как се интерлинква с по 50 вътрешни линка във всяка страница.

http://saitbg.com/ - можете ли да преброите колко вътрешни линка и колко анкора има само в текста?

90 Internal Link(s)
12 External Link(s)

Това, което искам да кажа е, че точно тоя тип интерлинкване е напълно малумен, да не говорим, че е безсмислено да пускаш анкор повече от 1 път на някоя дума в 1 страница, да не говорим 10 еднакви анкора в страничка с 600-800 думи. И внимавайте като праскате по толкова анкори на единична страница, google определено пуска жълто флагче на такива страници, защото ги третира като doorway / spider страници и фермички.

Имам и въпрос - защо според вас някой би слагал толкова много вътрешни линкове?
- за да може google да разбере за какво е страницата? ( стига бе, той толкова ли е зле, че му трябват 90 анкора? )
- за по-добро класиране в серпа? ( чак ми е смешно да го пиша )

Дискутирайте, а собственика на сайта да не се обижда, а вместо това да ми обясни с 2 изречения защо му е нужно толкова интерлинкване в 1 страница, която хем е непрегледна с толкова анкори, хем не е в приличен вид от толкоз много връзки в нея и повтаряния 10000 пъти на думата сайт, като че ли тоя сайт се чете от олигуфрени, които не могат да запомнят думата сайт, а имай напредвид,че паяците се справят перфектно да определят за какво е страницата, без да се налага да пляскаш 40 анкор текста.

От: На това му казвам оливане в интерлинкването

С най-голямо удоволствие ще изчакам някой да поспорим ( ако има такъв ) относно туй чудно интерлинкване с 50 анкора в 1 страница.

Интерлинкването може да е го правил някой SEO гуру и да не си му схванал замисъла. :wink: Това ми напомня за един много стар виц:

Вървят си двама борци по улицата. По едно време виждат едно лайно на пътя и единия вика на другия: "Ако ти дам 5 лева ще изядеш ли това лайно?" "Да!" казал другия и го изял. Продължили си по пътя, я единия борец си мисли: "И какво направих сега, дадох си парите." Повървяли още малко и видяли пак едно лайно. Този, който загубил 5-те лева казал:" Ако изям това лайно ще ми дадеш ли 5 лева?" "Да" казал другия. Направили го и продължили.
В този момент звъни шефът им "К`во прайте, момчета?"
"Ми, шефе, въртим тука едни пари."

той просто използва заместване на кл дума с линк. има такива плъгини. просто е сложил модула и е набутал думата сайт да линква. олял се е определено, дали поради недоглеждане и/или липса на опит с плъгините и/или пълна сео неграмотност или общо комплексно влияние

Алъне не знам дали е уместно да спориме щото при търсене на - изработка на сайт
този ми го показва на първо място - и некакси не е удобно акъл да му даваме щом това работи :)

Не искам да се ловя на бас щото не го твърдя - а просто казвам че щом постига резултати победителите не ги съдят - щом с това интерлинкване е успял да мине и покрай пингвина значи се е справил добре :)

• Like
Реакции: Brad

Абе той хубаво е успял, радвам се, въпреки че тая дума не е от трудните, ама прегледно ли е така да стои според теб? Ми аз като обикновен потребител като видя толкоз линкове и напускам страницата, поне да ги махне тия линкове, щом има трафик, защо да губи някои хора, които лефтят като видят толкоз анкора.

Алъне първо ти не си обикновен потребител и няма как да погледнеш с очите на обикновен потребител - обикновените потребители дето търсят някой да им направи сайт даже няма и да разберат какво са видели.

Ако въпросът е дали е грозно - да грозно е - Ако въпросът е бихте ли го направили на вашият сайт - не небих

Ама при положение че се класира на първо място по важните за него думи да му даваме акъл как да си прави сеото некакси не е удобно

Не искам да се ловя на бас щото не го твърдя - а просто казвам че щом постига резултати победителите не ги съдят - щом с това интерлинкване е успял да мине и покрай пингвина значи се е справил добре :)

Пингвина не кълве такива. В една от нишите, в които се боря на първите две позиции излезе сайт, който във футера има 70-80 откровено спамърски линка към хоум-а си със различен анкър текст...

Ако не бъркам, това линкване е ново. Бил съм на този сайт преди околе месец - два, спомням си го. И ги нямаше тези зелении. Вярно е , че смених монитора, но си мисля, че бих запомнил такова нещо.
Сега се разрових.
По сайт е на 41-во място. По направи сайт го няма в стотицата. По уебдизайн също го няма в стотицата.
А докато се стигне до Н1 тага, изработка на сайт се среща 10 пъти.

От: От: На това му казвам оливане в интерлинкването

По сайт е на 41-во място.
При мен е на 51 място. Персонализираното икзлючил ли си?

Не съм настройвал нищо. А и няколко пъти съм писал тук, че в различни браузъри гошо показва различен СЕРП. Вероятно има бонус от Хрома, че съм го посещавал. Идеята ми бе, че единствено по изработка на сайт се класира добре.
Лично за мен е интересно как е акцентирано върху тези думи. Не съм срещал подобно оформление. Ще го пробвам, да видя какъв ще е ефекта.
Останалите акценти май не са ефективни.

Не съм настройвал нищо. А и няколко пъти съм писал тук, че в различни браузъри гошо показва различен СЕРП. Вероятно има бонус от Хрома, че съм го посещавал. Идеята ми бе, че единствено по изработка на сайт се класира добре.
Лично за мен е интересно как е акцентирано върху тези думи. Не съм срещал подобно оформление. Ще го пробвам, да видя какъв ще е ефекта.
Останалите акценти май не са ефективни.

Хрома помни ако си посещавал сайта преди и си бил логнат в Г профил. С това персонализирано търсене не можеш да разбереш на кое място си.

Re: От: На това му казвам оливане в интерлинкването

Хрома помни ако си посещавал сайта преди и си бил логнат в Г профил. С това персонализирано търсене не можеш да разбереш на кое място си.

Свалете си безплатно Free Monitor for Google и следете позицията си точно, абстрахирайки се от персонализираното търсене на браузърите.

А що просто не ползвате ctrl+shift+n в гугъл хром? Режим инкогнито - без история, без да сте логнати където и да е било, без да са се запазили временни файлове. При всяко затваряне - всички ваши действия се заличават.

А що просто не ползвате ctrl+shift+n в гугъл хром? Режим инкогнито - без история, без да сте логнати където и да е било, без да са се запазили временни файлове. При всяко затваряне - всички ваши действия се заличават.

Ползваме го, но само в някои случаи...

3406106_700b.jpg

Ползваме го, но само в някои случаи...

Хаха! Знам за какво говориш, ама ... тази комбинация по принцип има различно предназначение от това за което го ползваш ;)

Горе