harkon
New Member
Недоимък. Мизерия. Глад. Отчаяние. Това са понятия, които 38-годишната Златина Колева не само много добре познава, но вече три години ги изпитва на гърба си с пълна мощ.
Но по-лошото е, че децата й – тризнаците Стоян, Никол и Цветелина, още невръстни, също знаят значението на тези думи. „Имала съм кошмарни моменти. Тримата реват от глад, а аз нямам какво да им дам да ядат. Разтваряла съм степче, за да могат поне да се успокоят и да заспят. До такава степен... нямам думи! До сега не съм посмяла да се оплача, да надигна глас, стараела съм се както мога да се справя. Но сега вече не се издържа наистина. Не знам що за държава е това“, признава Златина. Идва в редакцията на „Народно дело“, защото сама не може да се справи. Дечицата й са на 3 годинки. Сега за първи път тръгват на детска градина, но за забавачка се плаща. „Аз поне имам някакво намаление. Плащам такса и половина, а третата ми е безплатна. Общо 72 лева“, коментира жената. Но при непълни 400 лева на месец от детски тези пари са като воденичен камък на скромния семеен бюджет.
Източник