Моля дайте съвет какво да правя.
Ситуацията е следната от понеделник CTR на един от банерите ми в AdSense скочи двойно.
Обичайно CTR e между 2,50 - 3,50. Стотина клика средно на ден според данните от адсенса за декември.
В понеделник CTR беше 5,61%.
Вторник CTR 7,26%.
Днес CTR 8,35% :shock:
Тук говорим за един единствен банер, намиращ се на една единствена страница в сайта ми.
При всички останали страници CTR си е нормално.
Искам да поясня че банера не е нов или разположена на ново място, тоест посетителите ми са свикнали да гледат реклами на това място в сайта.
Тоест голямата кликаемост не се дължи на това че рекламата е нова или разположена на ново място. Дори когато рекламата беше нова кликаемостта не е стигала до повече от 6,30 CTR.
Опасявам се че някои конкурент се е развихрил и е решил да ме изкара от играта.
Преди няколко часа махнах въпросния банер. Сега всяка минута губя пари.
Моля ви се дайте съвет какво да правя.
Ситуацията е следната от понеделник CTR на един от банерите ми в AdSense скочи двойно.
Обичайно CTR e между 2,50 - 3,50. Стотина клика средно на ден според данните от адсенса за декември.
В понеделник CTR беше 5,61%.
Вторник CTR 7,26%.
Днес CTR 8,35% :shock:
Тук говорим за един единствен банер, намиращ се на една единствена страница в сайта ми.
При всички останали страници CTR си е нормално.
Искам да поясня че банера не е нов или разположена на ново място, тоест посетителите ми са свикнали да гледат реклами на това място в сайта.
Тоест голямата кликаемост не се дължи на това че рекламата е нова или разположена на ново място. Дори когато рекламата беше нова кликаемостта не е стигала до повече от 6,30 CTR.
Опасявам се че някои конкурент се е развихрил и е решил да ме изкара от играта.
Преди няколко часа махнах въпросния банер. Сега всяка минута губя пари.
Моля ви се дайте съвет какво да правя.