Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

W

w-seo

Guest
Говоря за БГ сайт?
Много ми е любопитно, очаквам мнението Ви....

Замсилих се, че през последната година нямаме клиент, нито парнтьор, нито познат, който да има сайт с повече от 2 к от гугъл на ден..., т.е. мисля, че е време да се откажем от тази търсачка, но преди да съм категоричен, моля да споделите и Вие мнение....

От: Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

Ето ти един братле, иначе аз нямам вече за жалост. :(

topigri точка bg
Говоря за БГ сайт?
Много ми е любопитно, очаквам мнението Ви....

Замсилих се, че през последната година нямаме клиент, нито парнтьор, нито познат, който да има сайт с повече от 2 к от гугъл на ден..., т.е. мисля, че е време да се откажем от тази търсачка, но преди да съм категоричен, моля да споделите и Вие мнение....

От коя друга търсачка БГ сайт прави 2к на ден ? Стана ми интересно понеже каза че ще се откажеш от Google. Накъде ще се засилиш ми е интересно.

От никоя, за игри съм класиран много добре в всички други търсачки, обаче трафик по едно две посещения на ден, а в гугъл е с над милион търсения за месец :)
От коя друга търсачка БГ сайт прави 2к на ден ? Стана ми интересно понеже каза че ще се откажеш от Google. Накъде ще се засилиш ми е интересно.

http://awesomescreenshot.com/08e30rugf4

Средно около 185К на ден от Google.

Евала, Google явно те харесва ;) Обаче мен силно ме съмнява това да е бг сайт...

Евала, Google явно те харесва ;) Обаче мен силно ме съмнява това да е бг сайт...
Защо да не е БГ сайт? Малко ли потребители има в БГ? Все пак Chokoev ще каже :)

Защо да не е БГ сайт? Малко ли потребители има в БГ? Все пак Chokoev ще каже :)

Не че са малко, просто ми се стори голяма бройката посещения през google. Предположих, че толкова посещаван сайт ще държи по-голям процент direct и referal посещения. Примерно топ новинарските сайтове в БГ според обществени броячи правят 200-300к дневно, като основен процент от посещенията са директни. Както и да е, браво на Chokoev :)

Браво браво, ти затуй такова дупе си ударил на аватара :D

Мерси мерси :)

Не че са малко, просто ми се стори голяма бройката посещения през google. Предположих, че толкова посещаван сайт ще държи по-голям процент direct и referal посещения. Примерно топ новинарските сайтове в БГ според обществени броячи правят 200-300к дневно, като основен процент от посещенията са директни. Както и да е, браво на Chokoev :)

В този случай не е така. Директния трафик е около 20%. Другото е предимно реферален най-вече от FB.

Снимката може да е полезна като цяло за статистика.

2 700 000 мобилни
8 900 000 десктоп

Мобилните нарастват за сметка на десктопа със средно около 2-4% на месец.

Данните за баунс рейта и средното време прекарано на сайта също са интересни.

+ това мога да спомена, че масово мобилните са активни от 07:00 до 09:30 и от 16:30 до 18:00

Това е като цяло, дано е било полезно на някой ;)

От: От: Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

Глупости, вбокс имаха тиксо преди няколко години правиха близо милион на ден.....
Абе хора вие все-едно от два дни се занимавате с уеб :)
Колега, какви са тези статистики, те вибокс нямат толкова от Гугъл.... o_0 Извънземна работа :)

Казах го просто така, да стане ясно, че цифрата е голяма. А според Гемиус http://bgpublishers.com/ , Вибокс имат около 400 000 напълно отделни посещения.
По мои наблюдения посещенията от Гугъл са голям процент уникални и отделни потребители, а като се има в предвид, че Вибокс имат и много дайрект хитове и много от социални мрежи и препратки от други сайтове на нетинфо, може да се каже, че съвсем съм близко до истината.

Те, не ги брой, аналистика е истината, въпеки, че го направиха дробсърма :)

Казах го просто така, да стане ясно, че цифрата е голяма. А според Гемиус http://bgpublishers.com/ , Вибокс имат около 400 000 напълно отделни посещения.
По мои наблюдения посещенията от Гугъл са голям процент уникални и отделни потребители, а като се има в предвид, че Вибокс имат и много дайрект хитове и много от социални мрежи и препратки от други сайтове на нетинфо, може да се каже, че съвсем съм близко до истината.

Колега, публичните данни в http://bgpublishers.com/ се разминават много от тези които получават като данни сайтове плащащи си за тази услуга.

И като допълнение, Gemius според мен не отчита трафика на хората които не се намират в България. Поне такава информация имам аз.

http://www.similarweb.com/website/vbox7.com

24 милиона посещения на месец = 800 000 на ден общо, 30% от трафика е от Гугъл, което е 240 000 посещения на ден от Гугъл за vbox7.com :)
Но поне половината търсения са с ключова дума vbox Или vbox7, ако ги извадим и тях може да стигнат данните като на колегата, тоест около 130 000.

Вярвай още на такива тулове :)
http://www.similarweb.com/website/vbox7.com

24 милиона посещения на месец = 800 000 на ден общо, 30% от трафика е от Гугъл, което е 240 000 посещения на ден от Гугъл за vbox7.com :)
Но поне половината търсения са с ключова дума vbox Или vbox7, ако ги извадим и тях може да стигнат данните като на колегата, тоест около 130 000.

Горе