Нещо като социално приложение за снимки, но self hosted...

jair

Well-Known Member
Върти ми се нещо в главата, което не звучи като супер оригинално, но незнайно защо не мога да намеря в нета подходящо разработено и готово. Подозирам, че финансирането на къстъм от нулата ще е далеч, далеч извън финансовите ми възможности. Идеята накратко ми е да си хоствам сайтче, нещо като приложението на фейсбук за снимки - щракаш снимка, добавяш локация, добавяш с кои хора си там и ъплоудваш.

Всичко трябва да е на мой си сървър, разни лични групи във flickr, instagram и т.н. не ми вършат работа. Искам и да е брандирано с моя си бранд. Т.е. не да слагам wordpress, да карам хората да инсталират уърдпреско приложение, да ги правя всички редактори, те да качват, а аз да одобрявам и т.н. дървении. Абе буквано искам да изчегъртам фоточаста от ФБ, да си лепна моя бранд и така.

Това, от което си мисля, че имам нужда е някакъв базов CMS, който да поема визуализирането на снимките и местоположението и най-вече - читаво мобилно приложение, чрез което да става снимането, прикачването на локация и ъплоуда. Някакви идеи как да действам? Уж не звучи като нещо сложно, ама хич не намирам нищо подходящо, освен разни enterprise проекти с цени от по няколко стотин долара на месец.
 

Горе