Нещо странно се случва с един мой сайт

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте,

имах един свободен домейн и си го свързах с блогър. Качих уникално съдържание (преди около 2 седмици) сложих sitemap, description-и на всяка статия и сложих сайта по разни директории.
Направих и 5-6 линка от форуми. Google индексира 10 мои статии въпреки, че те са повече, но само когато напиша site:иметонасайта.инфо ...

Странното е, че след толкова време не виждам нито една моя статия в SERP макар да гледам всички страници от първа до последна. Най-важната ми статия излиза ако напиша заглаваието с " " но под нея излиза още няколко мои статии с други заглаваия, като описанието им е първия абзац от важната статия.

Например:

Статия 1: Как да направим сайт лесно - модерните CMS системи позволяват да направите сайт бързо и лесно.

търся google.com "Как да направим сайт лесно"

Долу ми излиза

Статия 1: Как да направим сайт лесно - - модерните CMS системи позволяват да направите сайт бързо и лесно.

Статия 2: Как да си купим домейн и тук излиза същото описание като на статия 1 - - модерните CMS системи позволяват да направите сайт бързо и лесно. (макар, че е друга статия)

Без кавички пък въобще никъде не излизат статиите.

Какъв може да е проблема според вас и как да го разреша?

P.S.

С пингоматик с пингнал всяка една статия, дори използвах тул за беклинкс, като пуснах по 7 линка на две от статиите ми да видя, дали ще излезнат в серп но пак нищо.

Предварително благодаря на отговорилите по темата!

От: Нещо странно се случва с един мой сайт

Напоследък индексирането на беклинкове става изключително бавно - може би месец, дори 2. За статиите не се учудвай, че не излизат, след като е нов блог, направо гугъл вече та*ак си правят с нас...

След доста експерименти разбрах , че просто уърдпреса е по добър от блогъра (въпреки че е на гоогле). Тия мешаници които ти излизат в резултатите са заради темата най-вероятно. А ърдпреса си оправя всичко с сео плъгин. Наскоро направих нов сайт и всичко в гоогле се появява точно както съм го задал.

И аз в това се убеждавам. Имам 1 блог в блогър, който ми харесва как стои с безплатен семпъл шаблон. Обаче на това чудо как аджеба да му правя сео. Четох в 1 сайт, че трябва платена тема да инсталирам, аз си харесах безплатни няколко готини темички, не и дава да ги инстална, грешка някаква си дава. Заради това не ми се рискува с платена и нямам идея с тоз тъп блогър какво да правя

От блогъра има файда, единствено ако го включиш като блог към основен сайт, иначе е безполезен

Блогъра си е доста добре като цяло, хубаво е да имаш последователи и поне няколко сайта да ползват РСС-а ти, след време "литва" ако публикуваш постоянно и линкваш всички публикации. Имам един блог, който не е пипван 3 години и още има по 100-ина посещения на ден.

Ново развитие на нещата, днес отново прерових SERP за една статия, която искам да класирам...

Пиша заглавието и стигам до 12 страница, където се показва друга статия от моя блог, като в края на описанието и присъства заглавието на тази която търся.

Явно има някакъв проблем с темата, така че искам да попитам ако останат така нещата, дали гугъл ще си намери точната статия или винаги ще има подобен тип грешки.

Другият вариант е да сменя темата, но това означава да започна сайта отново, което е адски много и не знам дали си заслужава.

Иначе темата, която използвам е безплатна и вероятно от там идват нещата :(

просто си смени шаблона, защо пък да трябва да се почва отначало

досега не съм имал проблами, след смяна на шаблона до два дни излиза всичко, пусни да го видим твоя

От безплатните теми не очаквай нищо, винаги се получава така, защото са омазани яко. Има и платени, които също са пълен боклук, избора на тема е много важен, така че гледай и коментари и оценки :)

Смених темата да видим, дали е от нея... Най-странното е, че не мога да сложа RSS фийда и на тази, едва ли всичките теми са прецакани.

Pepo_999 не помня откъде съм ги теглил тея тема, ама беше топ 10 някакво такова :) пратих ти сайта на ЛС да го видиш какво представлява.

Искам да попитам как е възможно следното:

Миналата седмица Google индексира една моя статия, проверих в SERP по ключова дума и беше излязла на 12 страница.

Така всичко беше наред 2 дни, а на третия, когато проверих индексираните страници site:aresnasaita.info се оказа, че индексираната статия е изчезнала.

Отново проверих в SERP и там беше изчезнала. До ден днешен тази статия липсва в индекса, а другите ми стоят, как е възможно това да се случва?

P.S.

от общо 20 статии имам 11 индексирани, а вече 10 (за повече от 1 месец) след като едната напусна индекса по незнайно каква прична, на някой случвало ли му се е и какво е решението?

Има такива случаи, но се получават, когато статията е дублирано съдържание. Обикновено деиндексира първата статия, но може и някой друг да е копирал твоята и Г да махне твоята. И такива случаи има. Провери из мрежата за текста от статията и виж, дали няма да я намериш на друг сайт.

Има го само в един сайт feedage, но там аз си бях правил фийд, иначе никъде го няма...

Сега го изтрих и този фийд, защото там всички статии ми излизат, но едва ли това е проблема

Пробва ли да пингнеш статията и сайт мапа? Пусни и няколко линка, като не забравяш и вътрешните от някоя от статиите, които са индексирани. Пусни и няколко социални сигнала и изчакай 2 - 3 дни да видиш какво ще стане. Пусни и директно URL на статията в GWT.
Прати ми на лично линк към статията, ако не ти е проблем да я разгледам.

От: От: Нещо странно се случва с един мой сайт

След доста експерименти разбрах , че просто уърдпреса е по добър от блогъра (въпреки че е на гоогле). Тия мешаници които ти излизат в резултатите са заради темата най-вероятно. А ърдпреса си оправя всичко с сео плъгин. Наскоро направих нов сайт и всичко в гоогле се появява точно както съм го задал.

Да ти кажа аз не се оплаквам от индексацията на blogger. Онзи ден публикувах една статия на Ангел Порязов в моя блог, и след точно 5 секунди я имаше в серпа при това беше на 3 страница по основна ключова дума. Индексирането в blogger е много бързо, ако не го омажеш нещо.

И аз в това се убеждавам. Имам 1 блог в блогър, който ми харесва как стои с безплатен семпъл шаблон. Обаче на това чудо как аджеба да му правя сео. Четох в 1 сайт, че трябва платена тема да инсталирам, аз си харесах безплатни няколко готини темички, не и дава да ги инстална, грешка някаква си дава. Заради това не ми се рискува с платена и нямам идея с тоз тъп блогър какво да правя

Тук във форума има много ценни теми със съвети, как да си помогнеш за оптимизацията на blogger. Точно 10 основни неща има да направиш, ако не и по-малко и си готов. Има недостатъци от сорта

Последно редактирано:

Интересното е, че два дни подред сайта излиза по ключови думи на 6 и 16 страница, днес сутринта също излизаше. Сега гледам, че го няма никъде по тези ключови думи, това на какво се дължи според вас?

Горе