Нов проект, съвети

toretic

Member
Здравейте хора, започнах наскоро проект на английски език, преди също съм имал англоезични сайтове, но в този найстина влагам доста от себе си. Проекта се базира на микро ниши, но е малко по-сложен, тъй като не правя цели сайтове, а статии.

Започнах с набавяне на система. Избрах Wordpress, модифицирах го до такава степен, че не може да се познае, че е wordpress софтуер, изработих си супер семпъл дизайн. Тествах AdSense. Ползвам само един рекламен елемент, среден на размер квадрат.
Продължих с домейн, избрах име който подхождаще на нужните ми, мисля, че се справих доста добре ;). Няма да го споменавам тук.
Намерих си автори които да пишат статии за мен, 0.008$ на дума, много съм доволен от цената и качеството на авторите :).
Бях решил да направя 8 категории в сайта си, но реших да започна с 4 и след време, ако потръгне да продължа с още.
След което определих нужното количество статии които са ми необходими, ще започна с 120 статии от 400 до 450 думи на месец, това са средно 4 статии на ден и също така реших да оптимизирам всички статии с по начални 10 линка към тях чрез Social Bookmarking.
След което реших да добавя и коментари към статиите, все още работя по коментарите, но като цяло мисля, че ще получа един добър начин за обновяване на съдържанието, като имам вече уговорени от 2 до 5 коментара на 75% от всички статии. Като коментарите ще са от 50 до 200 думи.
Също така мисля, месец след стартиране на проекта да си купя 100 статии в ezinearticles, след което, ако потръгне работата да продължа през месец с ezinearticles.
Доста други идеики ми минават прзе главата, но за момента това са ми основните в чеклистата.
Моля ви дайте ми съвети, критики, уроки, предложения, каквото и да е :). Коментирайте, тъй като инвестирам повече от 1000$ на месец в този сайт. Наистина се надявам да има възвръщаемост.

От: Нов проект, съвети

Пич това си е сериозна инвестиция за сайт. Каква възвръщаемост очакваш, от какви канали (афилейт, адсенс, друго)? В коя област е сайта? С тези пари можеш да почнеш някакъв друг бизнес. Защо точно в блог реши да ги влагаш :)

Незнам, така ми хрумна, пък и ще ми помогне за бъдещия ми проект.
Трябва ми сайт с доста organic трафик и висок PR.
Ще го монетизирам с adsense.
Очаквам възвръщаемоста ми да ми върне поне 2х парите които влагам.

Линк не мога да дам, тъй като дори и да дам, съм ограничил по IP само аз да влизам.

Линк не мога да дам, тъй като дори и да дам, съм ограничил по IP само аз да влизам.

Като си ограничил само ти да влизаш как ще влизат потребителите, от които искаш да направиш пари?

Според мен да ти кажа тея пари от Адсенс нема да можеш да си ги избиеш. Половината от парите ако ги вложиш в някой друг сайт за хербалки и му бухаш уникални статии по има вероятност да си ги избиеш (без Weight Loss сайтове, че там не вървят нещата). Това си е само мое мнение де.:)

Сайта още не съм го пуснал. Ще го пускам на 20ти.
Защо да не мога да ги избия от AdSense.
Имам си доста добри ключови думи. Мога да си оптимизирам сайта добре. Мисля, че след месец работа по сайта ще мога спокойно да имам 10 000 посещения месечно, минимум. 10 000 посещения, това са поне 400 клика. 3 месеца ще съм на загуба, доста голяма, да, но след което ще вкарвам по-малко пари в сайта и ще си ги възвърна, а през това време ще съм почти автоматизирал работата и ще мога да се съсредоточа върху новия ми проект, като сегашния ще помогне много на новия.
За момента се съсредоточавам върху AdSense.
Разбирам, че е печели повече от партньорски програми, но не съм много добър там, даже изобщо ме няма, пробвал съм, но не успях.
4терите категории които съм избрал са house, health, credit, business. Но се чудя, ако добавя партньорски програми, дали във всички страници да ги ползвам, заедно с AdSense или не... незнам как да ги комбинирам.

Според мен патньорските програми ги ползвай само в таргетираните категории и статии, за да може да се показват само на хора, склонни да купят патньорският продукт :) И то не много банери, а един, но на място :p

Не съм сигурен, тук ми се върти една идейка, пространството между статията и коментарите е празно, може да се сложи нещо там.

От: От: Нов проект, съвети

Като си ограничил само ти да влизаш как ще влизат потребителите, от които искаш да направиш пари?

Според мен да ти кажа тея пари от Адсенс нема да можеш да си ги избиеш. Половината от парите ако ги вложиш в някой друг сайт за хербалки и му бухаш уникални статии по има вероятност да си ги избиеш (без Weight Loss сайтове, че там не вървят нещата). Това си е само мое мнение де.:)

Защо според теб Weight Loss сайтове не вървят? Питам, защото мисля да започвам affliate и съм се ориентирал към Weight loss нишата. Бих желал да разбера мнението ти.
Мерси

Горе