От: Нощта на музеите 2013
Ужасно е просто. Пред офиса място за паркиране няма (по това време вечерта паркинга е празен), а има места за 50 коли и повече. Половината от "посетителите" не знаят какво гледат и май са обърнали по 200 грама преди "нощта". Хубава идея, но побългарена за мен.
Да, доста отнесени имаше. Такива, където не знаеха за какво са там. И така и така съм почнал. Единственият плюс на това бяха хората. Не бях виждал София толкова пълна и жива. Това ми допадна най-много от всичко. Иначе по педесет метровите опашки пред входовете бе масова гледка.
От горе на всичко Виваком, нали се сещате - оня оператор, като един от генералните спонсори, раздаваше флашки на всеки обиколил двайсет обекта. Дават ти карта-програма и на нея ти бият печат. Та, вече ми стана явно кой ще вземе хлашка - служителите и невидимия човек.
Физически бе невъзможно с подобни опашки да се добереш даже до входа, за да си вземеш печат, даже. А пък да разгледаш....ха....къде отиваш ти може би. Успях само в три да стъпя. Подчертавам стъпя. За разглеждане, малко бе трудно. яка година става все по зле организирано. Явно все по-прости го правят. И да им кажа тук на спонсорите, като ще раздавате награди, направете го така, че да могат да печелят хора.
И нямаше нито охрана, нито полиция, ама никъде. Да, вероятно защото успоредно играха ония пияници - Левски и Лодогорец. Но пак не е оправдание. Изпълнението е кофти. Няма какво да си кривия душата. А до скапаната им бира грам не стигнах. Аааа, и най-странното беше, че глупавите организатори не се бяха договори с общината да спрат движението или поне да разкарат колите от площат Батенберг, където реално беше прословутия бирен музей. На улицата брат.....смех. Обикновени капанчета за бира. Нищо особено. Не го правят както трябва. Някакси не изпитах духа на вечерта на музейте.