Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в България

zoomaniak

Well-Known Member
Най-голямата онлайн система за плащания в света PayPal пуска нова иновативна услуга за българския пазар - плащане онлайн без банкова карта, съобщиха от компанията. Това ще става, като се прехвърлят средства от банкова карта към акаунта на клиента в PayPal. Захранването е безплатно, като се прави преди съответната покупка. Поради това се смята и за по-безрисково.

Освен че няма такса за захранването, няма и такса за плащане за потребителя. Не се изисква и никаква финансова информация, когато се извършва покупката. Според компанията повече от 4 милиона потребители в България ще могат да прехвърлят пари от банковата си сметка към акаунта си в PayPal. Банките, които предлагат опция за използването й, са Уникредит Булбанк, Райфайзенбанк, Банка ДСК, Алфа банк, Прокредит банк, ОББ.

Услугата е една от ключовите в Централна и Източна Европа за компанията, посочват оттам. По този начин може да се пазарува по целия свят, без да е необходимо потребителят да има банкова карта. Услугата се пуска в сътрудничество със словашката компания Trust Pay.

Проучванията на потребителското поведение доказват, че потребителите купуват по-малко с този метод за разплащане в сравнение с използването на кредитна карта, което подобрява контрола на разходите, тъй като правят по-малко импулсивни покупки, посочват от PayPal.

Сега на Земята, по-късно и в Космоса

В средата на тази година стана ясно, че PayPal работи по създаване на услуга за междупланетни парични трансфери - PayPal Galactic. Това е инициатива, която цели да адресира проблемите, свързани със създаване на система за разплащане в Космоса. Около нея са обединени не само PayPal, но и институтът SETI, както и представители на Space Tourism Society.

За 2012 г. PayPal е отчела 128 млн. активни потребители и 145 млрд. долара общ паричен обем, генериран от тези потребители. Компанията предоставя възможност на потребители и търговци да извършват/получават онлайн плащания в интернет, за което взима процент от всяка транзакция. Приходите й от такси за миналата година възлизат на 5.6 млрд. долара, което е с 26% повече от 2011 г. и представлява 40% от общите финансови постъпления на компанията майка eBay.com.

За първото тримесечие на 2013 г. PayPal отчита нови 5 млн. активни акаунта в своята система, 1.5 млрд. долара приходи (20% повече от същия период на 2012 г.) и приблизително 7.6 млн. транзакции за всеки отделен ден от отчетния период.

Иновативните конкуренти

Неотдавна друга иновативна компания за електронни транзакции - Square, обяви, че пуска услугата Square Cash. Тя позволява изпращането на неголеми суми директно чрез електронната поща. За целта подателят и получателят трябва да имат само дебитни карти, като няма нужда от допълнителни регистрации, времето на операцията е няколко секунди.

Потребителите не трябва да създават специални акаунти, да свалят мобилни приложения или да помнят номера на банкови сметки. За момента услугата е безплатна както за изпращача, така и за получателя. Подателят само изпраща мейл до получателя с копие до[email protected], като попълва и изпращаната сума. След като изпрати мейла, клиентът получава отговор, който го приканва да въведе номер на дебитна карта.

Получателят на парите също получава подобно съобщение, искащо номера на неговата карта. След като това бъде направено, преводът на сумата е финализиран. Получаването на парите отнема от 1 до 2 работни дни. При всяка следваща транзакция процесът се автоматизира и получателят не трябва да въвежда повторно номера на своята карта.

Източник: capital.bg

От: Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в България

До сега никой не знае от ДСК за това нещо. Ако някой от вас е ползвал да сподели - щото на мен ми е най-удобно така.

От: Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в България

@rds100 - Благодаря. Ама как обясняваш на кой ПП акаунт да пратят парите.

Re: От: Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в Българ

До сега никой не знае от ДСК за това нещо. Ако някой от вас е ползвал да сподели - щото на мен ми е най-удобно така.

Да, е ти чакай да влезнат в час. Мен ме гледаха преди време като теле в железници като отидох да давам чек. :) И после като се опитвах да им обясня за какво ми е този 4-цифрен код от извлечението за PayPal. :) Дай им време. :)

Ами като цъкнеш там да си зареждаш акаунта и те ти казват на коя банкова сметка да преведеш парите, каква точно е сумата и какво точно да пишеш в описанието на превода (едно дълго число).
И вече като си получат превода, по това число знаят за кое зареждате става дума.

И не е вярно, че няма такси. Просто са скрити под друга форма.
Зареждането с 5 EUR чрез превод от ДСК ми струваше 10.17 лв. + 0.50 лв такса за превода през електронното банкиране, общо 10.67 лв.

Re: От: Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в Българ

Да, е ти чакай да влезнат в час. Мен ме гледаха преди време като теле в железници като отидох да давам чек. :) И после като се опитвах да им обясня за какво ми е този 4-цифрен код от извлечението за PayPal. :) Дай им време. :)

ДСК в случая нямат почти нищо общо с тая работа, те просто имат клиент (Trust Pay, a.s), който има банкова сметка при тях и получава преводи и това е.
Те не могат да знаят всеки техен клиент какви услуги извършва и за какво получава преводи.

Те не могат да знаят всеки техен клиент какви услуги извършва и за какво получава преводи.
Бате, когато е малко по-масово от единичен случай, както спомена Блинки за PayPal, малко е странно да не знаят за това. :) Все едно аз да се занимавам с SEO и да не знам, че вече не показва авторство. :) Малко ще е станно. :)

Бате, когато е малко по-масово от единичен случай, както спомена Блинки за PayPal, малко е странно да не знаят за това. :) Все едно аз да се занимавам с SEO и да не знам, че вече не показва авторство. :) Малко ще е станно. :)

Ок, ама това все пак е услуга, предлагана от частната фирма "Trust Pay-незнамсикво", която има банкови сметки в няколко банки, включително в ДСК.
Това не е услуга, предлагана от ДСК. Те просто обслужват банковата сметка на клиента си.

Ок, ама това все пак е услуга, предлагана от частната фирма "Trust Pay-незнамсикво", която има банкови сметки в няколко банки, включително в ДСК.
Това не е услуга, предлагана от ДСК. Те просто обслужват банковата сметка на клиента си.

То това хубаво, но ДСК, и всички други е редно да следят последните тенденции при разплащателните методи и т.н. Кога излезе и започна да се ползват готови системи, кога се чатнаха, че трябва да им се правят модули. Бате, те тия са прекалено заети около това да облъчват закредити и депозити, сместо да посмилят какво реално се задава и как да го предложат на клиентите си. Ето ти примера с ел. подписа. Сега ще видиш като започне и Биткойта да става популярен и пак ще са последните зацепили какво се случва. :)

Сега зацепих защо ме финтират с незнанието си. А просто на мен ми е по-лесно кеш да платя на разни интернет услуги. Иначе само ми дава некви проблеми с картата на Надя - и предполагам са някакви секюрити фокуси-врътки. Защото акаунта е мой - картата нейна. И ми писна.

Ще ги притисна отново - да видим какво можем да измислим.

Темата е на 1 ГОДИНА и 2 МЕСЕЦА. За сливане е с ясно коя тема. Общо взето не знам кое е „НОВОТО“, което ултра-бързите от Капитал са се досетили да напишат 14 месеца по-късно.

Съветвам ви да не обединявате/сливате Теми във форумите си. Така убивате СЕО-то на форума и играете по свирката на потребителите. А най-важен е форума, не потребителите. Има стратегии за справяне с "Повтарящи се теми" или "Често задавани въпроси" но Гугъл не индексира една тема по 100 пъти/след всяко сливане.

Гугъл гледа други параметри във всеки форум - моя например съм забранил да се обединяват теми. Направихме ресурси и насочваме Новите към ресурсите. Бота влиза и индексира - а ако се стараете да наситите чрез комуникация във всяка тема от вида "Как се искарват пари от Интернет" да кажем, че имате поне 15-30 теми по тая Тема - въпрос - гугъл ви преценява, че при вас има най-много отговори.

При търсене по тези лумпенски въпроси - излиза форума и то на 1-во място. Но ако обединявате/сливате темите си и си мислите, че така правите добро - гугъл не го разбира така. Усеща го като една тема - архивна от преди 5 години и тъй като вие насочвате само хората - без да има комуникация - той не уважава нито форума ви нито темата обединител.

Ако искате да се освободите от такива теми, без да занимавате модератори - админи - просто ако в тях няма 30 дни активност - форума ги трие. Аз така направих.............. и ги премествам в един форум - Говорилня примерно..........

Така направих форума си номер 1 по единствената важна дума за всички форуми в моята ниша.

Сега гледам форумите се фукат с 1 00 000 - 3 000 000 мнения - аз се фукам с над 4-5 000 индексирани думи/теми и около 2 000 посещения - без да се пише редовно - тоест имам ден примерно и без едно мнение :) тоест създадох форум ресурс за четене - и само 1 модератор/преводач и аз админа.

Но форума ми е сериозен сателит към бизнеса :) та дано съм бил полезен. За форума е важен форума - не потребителите му :) те ако искат ще пишат ако искат ще четът - но каквото и да направят дават трафика монетизиран на форума.

Интересна стратегия. Значи „Разединението прави силата“, хайде да почнем да разделяме на по 2, по 4, по 5 дадени теми, особено тези с повечко странички. Така по-голям ефект ще има.

И да са с различни заглавия. Някои с правописни грешки - за по-уникален контент.

Интересна стратегия. Значи „Разединението прави силата“, хайде да почнем да разделяме на по 2, по 4, по 5 дадени теми, особено тези с повечко странички. Така по-голям ефект ще има.

Всеки сам преценява - но не е нужно да искаш да си ПОЛУ-БОГ за да станеш Герой. Така каза Херкулес в края на филма или май разказвача беше...

Старите теми - са архив - плява - непотребни за Търсачките. Особено тези над 2-3 години. Все пак Търсачката иска да покаже нещо АКТУАЛНО като дата :) така, че разделянето на стара тема е безмислено :) търсачката обожава динамиката във всеки форум. На всеки 3 минути да индексира мнение на всеки 10 мин Тема. Тогава форума се разцепва от индексации - модовете само трябва да преправят заглавията - като залагат ключови думи и дълги фрази в заглавията.

Променял съм заглавие на тема на 2 седмици - като само сложих ключова дума отпред и след 2 дни вече темата по думата беше в ТОП 15.

Една тема за да не я правите 1 000 страници и сложете - поне аз така направих 100 поста макс и се заключва. Ако не могат да се разберете в 100 поста - нещо има гнило или има много спам мнения :) дори те са полезни :)

Като имате Тема с 1 000 страници - имате дублирани неща и в wmt ги хващате - че точно тези тема са проблема :)

Грешка вече на 8-ма позиция. Думата е: DoggyDeluxe

От: Re: Някой доволен ли е от: PayPal пуска плащане онлайн без банкова карта в Българ

Ами като цъкнеш там да си зареждаш акаунта и те ти казват на коя банкова сметка да преведеш парите, каква точно е сумата и какво точно да пишеш в описанието на превода (едно дълго число).
И вече като си получат превода, по това число знаят за кое зареждате става дума.

И не е вярно, че няма такси. Просто са скрити под друга форма.
Зареждането с 5 EUR чрез превод от ДСК ми струваше 10.17 лв. + 0.50 лв такса за превода през електронното банкиране, общо 10.67 лв.

или с две думи - заврете си иновативната услуга там дет слънце не огрява, 8% такса за 5 евра...

Защо да ползвам банков превод (и да плащам такси), след като мога с дебитна карта да плащам чрез PayPal без да пращам такси?

Идеята разбра ли Хепи?Има хора който нямат дебитни/кредитни карти но от време на време им се налага да използват кожодерите пейпал за разни разплащания.Може веднъж годино да им се налага.И кво да направи човека?Заради една покупка да ходи да си вади дебитна/кредитна карта ли?

Горе