Някой има ли идея как работи това....

dnc

Well-Known Member
Здравейте,

някой има ли си на идея как и на какъв принцип работи https://transferwise.com/ и други подобни.

Чудно ми е как превеждат парите и от какво печелят, при положение, че курса им е изгоден, нещо ми убягва, но незнам какво.

Ще се радвам някой да сподели знания

Благодаря

От: Някой има ли идея как работи това....

Направен е от създателите на пейпал и скайп, така че сайтът е сигурен.

Като се регистрираш ти отварят account (не е обвързващ). Свързваш се със своя брокер и ти казва на каква тарифа ще се сменя валутата и като се съгласиш сключваш договор за трансфериране на парите. Получаваш писмо с детайлите на сметката, на която ще трансферираш валутата и данни, на които им пращаш адрес - в коя банка да се получат парите. Обаче, за превод от банка на банка си има такса и е добра идея да видиш къде е по-добре да се извърши. Като получат сумата, после я превеждат в дадената сметка. Има много клипчета, в които се показва как става, а и може да пишеш на съпорта им, ако имаш въпроси.
Също имат и приложение за андроид и ios, което улеснява работата. :)

Да, тия неща ги знам, въпроса е дали е трудно да се направи такъв бизнес и дали ползват услугите на някоя голяма банка за преводите - как точно процедират

Ами едва ли е много трудно - трябва ти само достатъчно пара. Как го правят ли - в няколко бели държави имат сметки в банка с по няколко международни валути (от там идва и добрия курс) и в определен час от деня правят прехвърляния от основната сметка, в която са им превели юзърите парите до съответната, за държавата в която ще отиде парата, валута От другата страна тоест в държавата, в която юзера праща пара съответно имат също сметка в местната валута и готово. На подобен принцип е Opal-a само че те са по-малки - само за преводи от UK до БГ и още няколко държави от соц блока (ползвам ги и съм доволен), преди чекнах споненатата от теб платформа, но не ми хареса времето за "доставка" - при опала става супер бързо - в рамките на часове самата транзакция.

Ами едва ли е много трудно - трябва ти само достатъчно пара. Как го правят ли - в няколко бели държави имат сметки в банка с по няколко международни валути (от там идва и добрия курс) и в определен час от деня правят прехвърляния от основната сметка, в която са им превели юзърите парите до съответната, за държавата в която ще отиде парата, валута От другата страна тоест в държавата, в която юзера праща пара съответно имат също сметка в местната валута и готово. На подобен принцип е Opal-a само че те са по-малки - само за преводи от UK до БГ и още няколко държави от соц блока (ползвам ги и съм доволен), преди чекнах споненатата от теб платформа, но не ми хареса времето за "доставка" - при опала става супер бързо - в рамките на часове самата транзакция.

Аха, сега схванх.... Мерси :)

Re: От: Някой има ли идея как работи това....

Вече ти казаха как го правят. Дали е изгодно всеки си решава. За УК-БГ - не е.
Най-изгодно да превеждаш лири е да си откриеш сметка в метробанк. Дават ти дебитна карта с която теглиш безплатно от банкомати в БГ. Курса е на мастеркард и е малко по-добър от междубанковия. ето го
Предполагам във всяка държава (от белите) в ЕС има подобна на горната оферта.
ТУ, мони, опал, УЮ са за шараните.

Горе