Някой има ли мейл в Гювеч?

От: Някой има ли мейл в Гювеч?

няма значение, аз питам с друга цел
през Абв ли се логваш?

преди време под формата за потребителско име пишеше:
* за gbg.bg и gyuvetch.bg изпишете целия имейл

сега не го пише и се чудя ако има два еднакви юзъра (и пароли), но с различни пощи - дали няма да стане объркване? (единия да се логне в пощата на другия) (знам - вероятността по принцип е малка. Но все пак в абв има над 3 милиона и половина регистрации)
това разбира се ще стане ако този с пощата в Гювеч не допише след потребителското име си - @gbg.bg
 
Да, през abv.bg се логвам, само давам това разширение @gbg.bg. Каква е причината за питането ти, за да мога да споделя каквото знам бързо. Иначе нищо лично услугата, но тази поща я ползвам за несериозни сайтове и спам колектор. :) Няма объркване никакво. ;)
 
От: Re: Някой има ли мейл в Гювеч?

само давам това разширение @gbg.bg

как го даваш? (защото няма опцията за избиране на @gbg.bg - трябва сам да си го пишеш в полето)

ако има @gbg.bg и @abv.bg потребители с еднакво потребителско име и парола и в случай, че този с Гювеч пощата забрави да напише целия мейл - то той ще се логне в чужда (вероятността да забрави да напише целия мейл според мен не е малка защото никъде не пише, че трябва да изписва целия мейл)
 
Написвам го цялото....с узър и разширението. Ако се следва пътя на логиката само юзър и юзър + абв праща в абв, но само при юзър + гбг само в гбг. Това бих направил като логика аз и смятам, че е така. И е така поради завареното положение. Защото докато са съществували двете разширения като отделни домейни и в последствие като дроп даун опция....100% се е създавало еднакви. Освен ако още тогава не са забранили съвпадението ня юзъри, но се съмнявам в това. :)
 
От: От: Re: Някой има ли мейл в Гювеч?

Няма как да се логне, ако забрави да допише домейна, автоматично ще прибави домейн, заложен в конфигурацията (в случая abv.bg) и ще върне че такъв потребител не съществува, или в другия случай ще провери за поща, състояща се само от потр. име - което също е невалидно. Вероятността да се логнеш в чужд акаунт, е само ако ползвате една и съща парола, или най-общо казано - чист късмет.
 
От: От: Re: Някой има ли мейл в Гювеч?

Написвам го цялото....с узър и разширението. Ако се следва пътя на логиката само юзър и юзър + абв праща в абв, но само при юзър + гбг само в гбг.

Така е, @abv е по подразбиране.
Но са махнали съобщението, че тези които ползват @гювеч трябва да напишат целия мейл и по този начин се създава предпоставка за объркване.

Вероятността да се логнеш в чужд акаунт, е само ако ползвате една и съща парола, или най-общо казано - чист късмет.

Много ясно, че паролите трябва да са еднакви. В случая се получават следното: може да съществуват два еднакви юзъра с две еднакви пароли.
При 3,5 млн. активни потребители на абв (това са техни данни), според мен вероятността да има потребител на @гювеч и @абв с еднакво потребителско име и парола НЕ е малка. (особено като добавим и една статистика за най-често срещани пароли...)

Въпроса в случая е дали АБВ като голяма компания е предвидила нещо за да сведат риска до минимум (дори бих казал че трябва да го сведат до нула) защото все пак става дума за личните пощенски кутии на хората.
 
Re: От: От: Re: Някой има ли мейл в Гювеч?

Така е, @abv е по подразбиране.
Но са махнали съобщението, че тези които ползват @гювеч трябва да напишат целия мейл и по този начин се създава предпоставка за объркване.

Да, това е логиката, но реално биха се сетили само по технически запознатите потребители, което си е греда за другите. А все пак нека си го кажем, истинските юзъри са с такива пощи. ;)
 

Горе