Re: От: От: Някой/и с успешен сайт ?!
Блинки, да. Искам да имам успешен сайт. Наскоро много се запалих и изкарах 1 курс набързо. Имам голямо желание и много свободно време. Мога и да инвестирам да речем някаква малка сума месечно 150-200лв примерно. "Направих" 1-2 сайта, (абсолютно аматиорски) който правят по 4-5$ месечно от адсенса, но си стоят така. Не мога да пиша статии на английски и незнам по колко трябва да се постват месечно ? От фиверр-а ли да ги поръчвам? Дали ще имат възвращаемост ? Някаква стратегия или някой да разкаже как се започва от нулата и за колко време, с какви инвестиции, и в какво трябват за да успее един сайт.
Благодаря
Реално насоките, които бих ти дал е да ги развиеш тия сайтове, ако не ти се занимава с фрилансване за други. Това според мен си е доста добра стратегия - какво би направил за друг, да си го правиш за себе си.

Друга насока, която няма да чуеш само от мен е да се ориентираш към англоговорящия пазар, защото тук дори и да имаш добре развит сайт, приходите няма да отговарят на 100% на вложените средства, време и усилия. Така, че продължи си за навън.
Може да поръчваш и от тук статии, както и други фриланс услуги, но като цяло гледай да е от проверен автор с добър опит. Все пак ще е нужно и малко да си запознат с езика. Важно е да си направиш добре проучването, за да си уцелиш добре нишата и да знаеш каква е конкуренцията. И това е само началото, после следва борбата за посетители. Нещо, което много собственици на сайтове забелязват след като влязат в тези дерби.
В началото няма да имаш голяма възвращаемост, защото просто бизнеса ти набира скорост. Тук важен момент е търпението и страстта да не умира. В началото няма да имаш кой знае какви велики постъпления, но ако всичко си правиш и развиваш успешно, постепенно ще забелязваш резултатите как бележат нови и нови върхове. Един сайт, за да е успешен той трябва да има цел и да е полезен за мрежата. Честно казано с посредствен няма да има много успехи и определено не е long term инвестиция. Когато правиш нещо, прави го за хората, машите няма начин да не те харесат. Естествено, после ще се съобразиш и с тях, но без да прецакваш експирианса на потребителите.