Някой правил ли е подобно проучване.

danko6

Well-Known Member
Примерно решавате да пуснете сайт за голяма ниша.
И отначало решавате да избутате сайта сами, без реклама, само с ваши усилия.

Пишете 5 статии
Поставяте ги в 500 социалки
500*5=1500 линка от социалки
Поставяте сайта в 500 безплатни директории .
След това решавате да си набавите и форумни подписи.
Правите регистрация в 500 форума и поставяте в подписа сайта си.
И накрая пускате и 500 коментара по блогове(автоматично добавяне).

Та след цялото това добавяне, колко мислите, ще се изкачи вашия сайт.
Сега някой ще каже, че въпроса ми е доста идиотски.
Може и така да е но съм чел доста книги от други форуми и всеки споделял опити, пък методи, пък това и онова.
Но не съм попаднал някой да е посочил от такъв тип до къде се е издигнал.

Ако някой може да сподели нещо, ще съм му благодарен.:)

От: Някой правил ли е подобно проучване.

Какво разбираш под "голяма ниша"?

Сега някой ще каже, че въпроса ми е доста идиотски.
Еми такъв си е :mrgreen:

като почна да изреждаш 500 от това, 1000 от онова, 10к от другото..
няма да постигнеш нищо с това.

Ти гледаш само количеството, не и качеството.
Тези 500 соц. мрежи днес ги има - утре ги няма.

За блоговете няма да коментирам.

Под "голяма ниша" - силно конкурентна ли имаш предвид ?

Да бе ма и аз как съм се изказал само :D
Имах в предвид доста резултати от чичо Гошо и голяма конкуренция.

От 2011 нещата стоят малко по-различно. Ако направиш това в рамките на 1 -2 седмици, ще идеш в топ 50 за няколко дни, после ще те сандбоксне, ако градиш линкове, ще те бутне евентуално на 1ва страница след няколко месеца, но знам как се прави линкбилдинг на баннат сайт и мотивацията е нулева.

Та всеки го е правил това "проучване". А гугъл обича контента, тия линкове няма да ти помогнат, по-добре редовно си добавяй статиите в социалните мрежи и фб/туитър и поствай редовно и тук там релативни линкове, но от блек хат сео не виждам много смисъл, след като бенефитса от бавното бяло село е 2 пъти повече, тъпо точно аз да го кажа, но се отказвайте от линкове поне откъм главния сайт, пък и 2tier, 3th tier - пак не виждам да действат много и да оказват кой знае какво влияние...
СТАТИИ от артикъл директории+ гост блогване = РИЛЕЙТЕД ЛИНКОВЕ. Ако си имаш фейсбуук и туитър и примерно блогче на тема - туризъм и си туитваш статиите и лайкваш, както и статиите от артикъл директориите и тук там някое линкче, хората ще започнат да "виждат сайта" , а и пропуснах да кажа, че гугъл 2011 е толкова много обвързан със социалните мрежи и каунтванията ( туитвания, лайкове, плюсове) че чак ме е страх да си го помисля, но тва е положението и това е начина - туитър/ фб/ - постване, шерване, споделяне - just white seo.
Може да се добави и в директории, разбира се, но не виждам смисъл, повечето слагат нофолоу или искат скапан реципрочен линк, или пък те бавят с 4-5 месеца за одобрение или въобще не те одобряват щото имат 20 000 пендинг линка, абе трудно се намират директории, но в directorycritic има нишови директории, ако ги подредиш по дата, ще намериш последно добавени и ще субмитнеш, там шанса за реални линкове е 80/30 да те одобрят, понеже са нови.

Е много се отплеснах...
дискутирайте...

данко6 - кажи нишата де.

Няма определена ниша.
Просто реших да попитам.
AlanFort благодаря за мнението.

AlanFort, мерси много и от мен, определено ми беше доста полезно. Жалко че не мога да ти давам реп вече. Явно по-добре сайта да е изцяло уникално съдържание, да се правят нещата които изреди, а резултатите могат да не дойдат веднага, но ще ги има след време и ще са по-качествени и дълготрайни. Макар че за някоя силно конкурента ниша едва ли ще се мине само с това, но моя случай не е такъв.

И аз да добавя danko6 за мен подхождаш неправилно към въпроса, така може да процедираш ако градиш силен сателит за основния сайт или ако целиш някакво ранкване за малки киурди с вътрешните страници

Ако целиш конкретна дума в конкретна ниша първо се проверява какви линкове има конкуренцията... топ 10 или топ 30 ако е по голяма ниша... щото в някои ниши където всички купуват здраво линкове поне за по няколко К на месец и имат по 50 -60к линка може да излезеш само със здраво спамене или като купуваш и ти

за да излезеш със уайт сайт ще ти трябва поне 5 цифрен бюджет а грей сайт какъвто описваш ще е много на кантар но по скоро не с толкова малко ресурси или ще ти трябват много много сателити... което пак отива на голям бюджет

ето ти една поучителна история Как Google ми би шута (NON-success story)

Последно редактирано от модератор:

Много интересна статия.
Благодаря за линка :).
Аз също не съм фен на този вид спамене, затова съм посочил по малки цифри и не съм добавил срок :).
Информацията която съм задал аз, би трябвало да е за 1 месец.
Но за социалките си мисля, че и по 100-200 линка да трупаш дневно не е вредно.
Поне според мен де.
Имал съм сайтове на които съм добавял по толкова линкове дневно.
Хем са ми носили линкове, но и трафик носят, както знае всеки :).
Но експеримента на bullblogger е точно това което ме интересуваше.

Добре де, мислех, че офпейдж факторите не влияят отрицателно на класирането на сайтовете. Как така щял да бъде пратен в сандбокса? Ами ако утре реша да направя толкова линкове на някой конкурент?

по скоро влияят на нови сайтове така го предположи ако го направиш на някои сайт който се ранква топ най вероятно да го бутнеш малко нагоре

немога да се сетя къде го бях чел но някои хейтър му беше хрумнало да купува линкове за конкурент и да го репортва когато това излезе в уебмастър тулас преди години и се оплакваше че не станало нищо в най лошия случай просто няма да брои купени линкове което не се отнася за конкретното ранкване

Горе