Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

pa_lta

Well-Known Member
Не, че много се вживявам точно с Bing-а за Бг, но днес на около 30 keyword-a съм със средно с по 80:shock: позиции надолу!!! При Гошето всичко е 6 - танцувам си с +- 1-2 на някои позиции!
Някой да е забелязал нещо подобно при него?

От: Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

Аз го следя, но по 15 кииуорда не мога да вляза в 100-те и не мога да дам инфо. Дайте съвети за оптимизация за там, не че очаквам тряфик. Интересното е, че бота им ме посещава доста често, но така и не мога да го накарам да ме вдигне.

Аз лично нищо не правя, за оптимизация там, просто горе долу си бях добре до днес - вече по всичките ключови словосъчетания дори, съм извън топ 100 :)

Никой не я използва за БГ тази търсачка, респективно и никой не се старае там да има добро позиции.

За УС си има значение. Пак не е мега голямо, но е значително. Толкова, че да си струва да се прави оптимизация там. :)

Даже не съм си събмитвал сайтовете в Бинг, едва ли има и 1% в БГ да се ползва. Виж за САЩ си трябва по-голямо внимание, както каза Блинки

От: Re: Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

Никой не я използва за БГ тази търсачка, респективно и никой не се старае там да има добро позиции.

За УС си има значение. Пак не е мега голямо, но е значително. Толкова, че да си струва да се прави оптимизация там. :)

И аз така си мислех, докато не попаднах в държавно учреждение. По дифолт е ИЕ + Бинг. И почнах да обръщам внимание - почти всикчи, които не разбират са така :) Отделно, като си следя трафика, излизат числа около 20-22% органичен от бинг

Аз получавам по 2-3 посещения дневно от бинг. :D

И аз така си мислех, докато не попаднах в държавно учреждение. По дифолт е ИЕ + Бинг. И почнах да обръщам внимание - почти всикчи, които не разбират са така :) Отделно, като си следя трафика, излизат числа около 20-22% органичен от бинг

Стига бе. То по дифолт бинг, ама всеки е чувал за гугъл. Това е страшно ако е така, понеже това значи че въобще нямат понятие от компютри и използват всичко по дифоулт. Ами ако им сложат сайт за 18+ на началната това ли ще гледат по цял ден...

Мен пък бинг ме индексира по-добре от гугъл :shock:

При мен е така но с yahoo, въпреки това трафик от там макс 1-2 посещения на седмица. Бинга не ме обича. Карай. Ама ако е така както казва @тео направо си е изпусната възможност.

Всъщност така е, гледам че и в Еврофутбола до вкъщи са с Уиндоус и бинг, така че явно сега така е модерно :)

Re: От: Re: Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

То пък това е един трафик, нито знае как да купува онлайн, нито клика по рекламите. И нормално, как да ги търгетираш като имат една поща в abv и акаунт в zamunda и до там. :)

Аз не бих оптимизирал лично за такъв трафик. Но много се отвориха и от сърч бара на IE да пишат google и после да си ровят. И е нормално. Аз не съм чул на някоя конференция да се споменава нещо за Bing. Сигурно няма и да чуя. :)

При мен Бинг е около 1% от всички влизания но .... ако имаме 10 000 ... едни 100 посещения не са излишни на ден :wink: , а на месец стават 30*100= 3000 ... ако от тях 0,25% са клиенти на магазина то от бинг реално може да се прави по 10 продажби на месец което не е малко :wink:

Аз с тоя Гугъл и сътресенията с него взе да ми писва..
Даже е взел описанието на сайта от dmoz с правописна грешка, а не както съм го написал и искам да бъде..
4% ми е бинг трафика, и както казва venci, може да е несъществен на общия фон, но си е трафик.

Bing трафиика не е за подценяване. Няма спор. Дори и аз се радвам на такъв трафик. Скоро ще дам фидбек. Тъй като в момента предимно е Google. Но с другия ен контент на форума, ще захапе трафик от тази Майкрософска търсачка. :)

От: Re: От: Re: Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

То пък това е един трафик, нито знае как да купува онлайн, нито клика по рекламите. И нормално, как да ги търгетираш като имат една поща в abv и акаунт в zamunda и до там. :)

Аз не бих оптимизирал лично за такъв трафик. Но много се отвориха и от сърч бара на IE да пишат google и после да си ровят. И е нормално. Аз не съм чул на някоя конференция да се споменава нещо за Bing. Сигурно няма и да чуя. :)

Не си съвсем прав, сега проверих, малко над 4% от поръчките при мен идват от яху/бинг. Харесва ми, искам повече :)

Re: От: Re: От: Re: Някой следи ли си класирането при bg.bing.com?

Не си съвсем прав, сега проверих, малко над 4% от поръчките при мен идват от яху/бинг. Харесва ми, искам повече :)

За бг ли става дума, защото ти си казус. Честно. :)

Но ако трябва да съм честен Bing се нарежда като втора търсачка. Но май се дължи на факта, че IE е доста основен браузър в някои организации и структури. ;)

Горе